Lufthansa-kjøper-SAS-rykter

Ifølge e24 vurderer Lufthansa å kjøpe SAS. Handel i aksjen er stoppet etter at Reuters meldte om dette.

Jeg tror, som jeg skrev i min kronikk i Aftenposten i mai 2006, at dette er den eneste logiske utgangen om SAS skal overleve som nettverksselskap. Det er store synergier innen administrasjon, vedlikehold og ikke minst flyrutedekning. Begge er med i Star Alliance, så man beholder Eurobonuspoeng og dermed de trofaste og viktige utenlandskundene. Og Lufthansa er store nok til å kjøre over alle mulige "landskamp"-dimensjoner og få til en integrasjon slik at SAS fremstår med et mer helhetlig kundegrensesnitt.

Rent industrielt er dette tingen å gjøre – for kunder, ansatte og for eierne. Så gjenstår det å se om det lar seg gjøre rent prismessig (og uten at man blander inn direkte irrelevante ting, som nasjonal stolthet). Uansett om det er noe i ryktene i det eller ikke, og hva utfallet av eventuelle forhandlinger blir denne gangen, er jeg overbevist om at dette vil skje før eller siden.

Noe annet ville rett og slett være lite fornuftig. Og det er jo fornuftig man bør være i flybransjen, ikke sant?

4 tanker på “Lufthansa-kjøper-SAS-rykter

  1. spennende, men samtidig litt skremmende. For min oppfattning er at SAS ligger lenger framme enn Lufthansa når det kommer til det som for meg har blitt veldig viktig; webststemene osv. Der håper jeg at Lufthansa kan benytte seg av SAS sin kompetanse til å heve den delen.
    Jeg hadde en liten hendelse med Luftansa sin webbooking som jeg skrev om her: http://www.christoph.no/index.php/archives/92

Det er stengt for kommentarer.