Om Tversover

Espen med blå tversoverJeg heter Espen Andersen og dette er min blogg, som jeg startet mars 2004. Jeg har også en engelskspråklig blogg som heter Applied Abstractions.

Denne bloggen heter det den heter fordi, vel, jeg liker tversoversløyfer; fordi jeg er opptatt av tverrfaglighet – i arbeids- såvel som i privatlivet; og fordi det av og til er morsomt å gå litt på tvers av gjengse oppfatninger.

Kommentarpolicy:
Du er hjertelig velkommen til å kommentere, men dette er min blogg og ikke din, så jeg bestemmer hva som blir synliggjort. (Eller, for å si det som Eirik Newth: Vis folkeskikk. Vær relevant. Din ytringsfrihet er ikke min publiseringsplikt.) Du kan være anonym for omverdenen, men jeg vil vite hvem du er, så kommentarer uten en fungerende epostadresse kategoriseres som ankelbiterske og slettes øyeblikkelig.

Når de strenge ord er sagt: Dette har ikke vært noe stort problem her – for det meste kommer det gode og kritiske kommentarer – så, hjertelig velkommen!

Siste innlegg

Berit Svendsen til BI

Jeg har kjent Berit Svendsen i noen år (hadde henne inne som gjesteforeleser på 90-tallet, for eksempel) og har alltid oppfattet henne som en av Norges fremste teknologiledere. I våres satt jeg i bilen og hørte på radioen at hun skulle slutte i Telenor – og jeg tok øyeblikkelig kontakt med Inge Jan, rektor på BI, og foreslo at vi tilbød henne en eller annen form for tilknytning.

Og nå er hun det – faktisk siden mai – med den ikke særlig norske tittelen Executive in Residence (i tillegg til at hun er utenlandsdirektør i Vipps, naturligvis.) Berit og jeg er opptatt av digitalisering av norske ledere og (hun) særlig norske styrer, og det skal vi faktisk samarbeide om, i første omgang rundt vårt Executive-program Digitalisering for vekst og innovasjon, arrangert i Sophia Antipolis i samarbeid med Accenture.

Mer om dette programmet senere – i første omgang: Fantastisk at dette har latt seg gjøre, og jeg gleder meg til i enda større grad å sette digitalisering på dagsorden sammen med Berit!

 1. En sommer viet maritim læring 2 svar
 2. Om fortid og fremtid og AirBnB Legg igjen en kommentar
 3. Om å holde hester Legg igjen en kommentar
 4. Om flyteknologi og konsulentteknologi Legg igjen en kommentar
 5. FINNovasjon Legg igjen en kommentar
 6. Om store skjermer og produktivitet Legg igjen en kommentar
 7. Vil du lære litt om Big Data og Data Science? Legg igjen en kommentar
 8. Om etterretning, datalagring og falske positive Legg igjen en kommentar
 9. Arkitektur og realiteter 1 Svar
 10. Om leiesykler og plattformøkonomi 5 svar
 11. Oppgaver i maskinlæring Legg igjen en kommentar
 12. Oppgaver i strategisk forretningsutvikling og innovasjon Legg igjen en kommentar
 13. Om å utvikle en forretning 1 Svar
 14. Nerder og produktivitet Legg igjen en kommentar
 15. En enkel introduksjon til kryptering og e-tjenesten Legg igjen en kommentar
 16. Pasienttransport – og Digi.no Legg igjen en kommentar
 17. DN og norske gründere Legg igjen en kommentar
 18. NRK og Norgestaxi og journalisthåndverk 1 Svar
 19. Et Alan Kay-perspektiv 1 Svar