Om Tversover

Espen med blå tversoverJeg heter Espen Andersen og dette er min blogg, som jeg startet mars 2004. Jeg har også en engelskspråklig blogg som heter Applied Abstractions.

Denne bloggen heter det den heter fordi, vel, jeg liker tversoversløyfer; fordi jeg er opptatt av tverrfaglighet – i arbeids- såvel som i privatlivet; og fordi det av og til er morsomt å gå litt på tvers av gjengse oppfatninger.

Kommentarpolicy:
Du er hjertelig velkommen til å kommentere, men dette er min blogg og ikke din, så jeg bestemmer hva som blir synliggjort. (Eller, for å si det som Eirik Newth: Vis folkeskikk. Vær relevant. Din ytringsfrihet er ikke min publiseringsplikt.) Du kan være anonym for omverdenen, men jeg vil vite hvem du er, så kommentarer uten en fungerende epostadresse kategoriseres som ankelbiterske og slettes øyeblikkelig.

Når de strenge ord er sagt: Dette har ikke vært noe stort problem her – for det meste kommer det gode og kritiske kommentarer – så, hjertelig velkommen!

Siste innlegg

Stolthet over hva?

Jeg har sett NRK Brennpunkts serie om Philip Manshaus terrorhandlinger og radikalisering, og sitter igjen med en hel del spørsmål. For det første, som Lena LIndgren skriver brilliant om i Morgenbladet, velger vi å behandle vrangforestillinger som om de er legitime politisk ytringer, når personen opplagt er splitter pine skrudd?

Men det andre spørsmålet jeg stiller meg, har å gjøre med en scene fra filmen Get Shorty, der John Travolta gjør et glansnummer som den avslappede torpedoen Chili Palmer. Han snakker om en annen gangster, og sier «What has he ever done that he can talk about at parties?».

Will John Travolta Be On 'Get Shorty'? Chili Palmer Isn't Running The Show Anymore

Og det er den logikken som slår meg: Hvis du er stolt av å være nordmann, eller å være hvit, eller, for så vidt, enhver annen nasjonal eller etnisk kategorisering: Hva i all verden har du gjort for å havne der? Man kan jo ikke, med rette, være stolt av noe man har ikke har hatt noen rolle i selv?

Det andre som slår meg er at hvis det du bestemmer deg for at den ene tingen du skal være mest stolt av er din nasjonale og/eller etniske opprinnelse – som i mange tilfelle, når man først begynner å dekode litt DNA, viser seg å være betydelig mer rotete enn man liker – vel, da har du måttet grave ganske dypt etter ting å være stolt av, har du ikke?

Kanskje på tide å tenke på hva du burde gjøre for å finne noe å være stolt av, fremfor å lene seg på hva noen andre har gjort?

 1. Papa og ettertiden 1 Svar
 2. Eirik om fedme og overspising Legg igjen en kommentar
 3. Nå har de begynt å formere seg… Legg igjen en kommentar
 4. Turkart for Malmøya Legg igjen en kommentar
 5. Hvem bør være redd for Tesla? 3 svar
 6. EUs nye AI-lover: GDPR for maskinlæring? Legg igjen en kommentar
 7. Peter Scott-Morgan intervjues av Stephen Fry Legg igjen en kommentar
 8. 30 minutter inn i fremtiden: Om data og sånt Legg igjen en kommentar
 9. Høyre foreslår gründerpermisjon Legg igjen en kommentar
 10. Debatter slik de skal gjøres 2 svar
 11. Hvorfor stemmer fattige amerikanere mot en velferdsstat? 1 Svar
 12. Og så var det jul igjen. Med avstand. Legg igjen en kommentar
 13. Facebook-metoden Legg igjen en kommentar
 14. Akson bør bli hodeløst Legg igjen en kommentar
 15. Årets oppgaver i Strategisk Forretningsutvikling og Innovasjon Legg igjen en kommentar
 16. Hvordan spille Sudoku… Legg igjen en kommentar
 17. Foredrag i virusets tid 6 svar
 18. Når prisalgoritmer får styre… Legg igjen en kommentar
 19. Mactips i overflod Legg igjen en kommentar