Om Tversover

Espen med blå tversoverJeg heter Espen Andersen og dette er min blogg, som jeg startet mars 2004. Jeg har også en engelskspråklig blogg som heter Applied Abstractions.

Denne bloggen heter det den heter fordi, vel, jeg liker tversoversløyfer; fordi jeg er opptatt av tverrfaglighet – i arbeids- såvel som i privatlivet; og fordi det av og til er morsomt å gå litt på tvers av gjengse oppfatninger.

Kommentarpolicy:
Du er hjertelig velkommen til å kommentere, men dette er min blogg og ikke din, så jeg bestemmer hva som blir synliggjort. (Eller, for å si det som Eirik Newth: Vis folkeskikk. Vær relevant. Din ytringsfrihet er ikke min publiseringsplikt.) Du kan være anonym for omverdenen, men jeg vil vite hvem du er, så kommentarer uten en fungerende epostadresse kategoriseres som ankelbiterske og slettes øyeblikkelig.

Når de strenge ord er sagt: Dette har ikke vært noe stort problem her – for det meste kommer det gode og kritiske kommentarer – så, hjertelig velkommen!

Siste innlegg

Til deg som er leder der ute – hva er vanskelig nå?

Det har vært noen hektiske uker – for min del med å flytte undervisning online og hjelpe kolleger og andre med det samme. COVID-19 har virkninger på kort sikt, men også svært interessante konsekvenser på lengre sikt, spesielt innenfor digitalisering. For meg er det ikke tvil om at bedrifter med høy digital kompetanse, endringserfaring og en eksisterende digital tilstedeværelse nå virkelig har sjansen til å løpe fra konkurrentene – hvis ledelsen kjenner sin besøkelsestid.

Samtidig er jeg klar over at dette er vanskelig for mange, kanskje de fleste. Det er mange grunner til at man har latt det digitale ligge, som regel fordi andre ting er har (helt legitimt) vært viktigere. Jeg har (selvfølgelig) masse oppfatninger om hva man kan gjøre rundt det å digitalisere og utvikle sin bedrift i denne situasjonen.

Men så slår det meg – kanskje jeg ikke skal gå ut fra hva jeg tror og mener i denne situasjonen, men heller spørre: Alle dere som er ledere i små og store bedrifter der ute: Hva er vanskelig akkurat nå, hva trenger dere hjelp til å få til?

Dette er ikke starten på et kommentarfelt eller en artikkel – send meg en (konfidensiell, naturligvis) epost på self@espen.com, så skal jeg (om det er aktuelt, lover ikke) summere opp og rapportere tilbake.

Og for all del: Del dette innlegget med hvem du vil, jo flere jo bedre!

 1. Raskt tips for bedre hudfarge: Night shift Legg igjen en kommentar
 2. Nye kvalme bidrag fra Dagbladet… Legg igjen en kommentar
 3. Videokonferanse i forrige århundre… Legg igjen en kommentar
 4. Om å lage dialog i en videoforelesning Legg igjen en kommentar
 5. Om hvordan håndtere en krise Legg igjen en kommentar
 6. Hvorfor du skal lære matematikk (igjen) Legg igjen en kommentar
 7. En video om teknologiutvikling – og hva jeg lærte av å lage den 4 svar
 8. Dagbladets koronakart er ulovlig! Legg igjen en kommentar
 9. Å flytte kurset ditt til video: Fem ting å ta med seg Legg igjen en kommentar
 10. Fem tips for bedre videoforelesninger 1 Svar
 11. Om katastrofeprosjekters dramaturgi Legg igjen en kommentar
 12. Om kortbaner og teknologivalg Legg igjen en kommentar
 13. Invitasjon til frokostmøte med Arne Krokan Legg igjen en kommentar
 14. Ragnvald får innovasjonspris! Legg igjen en kommentar
 15. Om illusjoner av kontroll 1 Svar
 16. Om teknologisk schizofreni Legg igjen en kommentar
 17. Tiktok – en guide for de over 25 Legg igjen en kommentar
 18. Smarthelp får avtale med Telenor 1 Svar
 19. Eirik om Eirik Legg igjen en kommentar