Paul Graham om hvordan skape et gründervennlig klima

Paul GrahamPaul Graham, en fantastisk essayist og mannen bak teknologien som holder spam unna eposten din, har skrevet to glitrende essays som illustrerer hvordan man tar et komplekst emne og presenterer det rett frem og leselig, uten å fjerne kompleksiteten:

  • How to be Silicon Valley, om hvorvidt man kan skape (eller i alle fall legge forholdene til rette for) et Silicon Valley andre steder enn sør for San Francisco.
  • Why startups condense in America, om hvorfor innovative bedrifter ser ut til å oppstå oftere og trives bedre i USA enn andre steder.

I all beskjedenhet har jeg skrevet om dette selv for noen år siden, men Paul gjør det så mye klarere, bedre og med slik gjennomslagskraft, og klarer dessuten å holde et balansert syn ved å ikke stikke under en stol de vanskelighetene man tross alt har i Silicon Valley og USA.

Glimrende. Pensum for alle som har noe som helst med næringspolitikk å gjøre. For ikke å snakke om mine studenter.

(Via Dragos.)

2 tanker på “Paul Graham om hvordan skape et gründervennlig klima

  1. Jeg er så enig. Paul Graham skriver virkelig godt om interessante emner. Det gjør forøvrig du også.
    Det hadde vært interessant å lese hvis du skrev noe om våre lovende norske IT-selskaper som satser globalt og deres strategi/markedsposisjon. Jeg tenkte spesielt på Fast, Opera og den kommende børsnoteringen av Trolltech.

Det er stengt for kommentarer.