Biblioteker og kunnskapsstrategier

Har nettopp holdt et foredrag om "En norsk kunnskapsstrategi – og bibliotekenes rolle deri" for Bibliotekslederkonferansen 2008 på Holmenkollen (Her er en PDF-versjon av presentasjonen). Nå sitter jeg og hører på Henrik Syse, som er en meget god foredragsholder, som snakker om kunnskap som kapital – det er ikke om å gjøre å kunne mye, men å kunne de rette tingene.

Interessant fra Syse: Vi har to tidslinjer: "Fremskrittet" og kunnskapen/verdiene. Hans tese er at når "fremskrittet" kommer, så bør det finnes en reserve av "langsom" kunnskap i samfunnet. Hvis ikke dette finnes, bør man ikke forsøke å sette ned hastigheten i fremskrittet, men heller øke evnen til å tenke klokt og tilegne seg kunnskap. Det er en fare for at vi beveger oss over i et P1-samfunn (i motsetning til et P2-samfunn) der alt skal skje kjapt og kortfattet, og det er ikke slik vi bygger kunnskap.

Et problem her i Norge er tankegangen om at ting er "godt nok – det er ikke så farlig om det blir riktig, vi skjønner jo hva som står der."

1 tanke på “Biblioteker og kunnskapsstrategier

  1. «Et problem her i Norge er tankegangen om at ting er «godt nok – det er ikke så farlig om det blir riktig, vi skjønner jo hva som står der.»»
    Fantastisk treffande kommentar!

Det er stengt for kommentarer.