Smarthelp får avtale med Telenor

Smarthelp AS er et lite selskap jeg sitter i styret i og forsøker å hjelpe så godt jeg kan. Selskapet startet med et system for å tilkalle nødhjelp raskt og presist, men gudene skal vite at å selge avansert teknologi (det er mye mer bak enn en app, særlig fordi man må ha avansert krypering) til offentlige institusjoner tar lang tid og skal gjøres av store bedrifter.

Så vi går mot privat- og bedriftskunder – se nye nettsider – og en av dem som har latt seg begeistre er Telenor. Etter litt frem og tilbake undertegnet vi en samarbeidsavtale med Telenor for to dager siden, her er et bilde av daglig leder Fredrik Øvergård og Ida Elders, ansvarlig for IoT business development i Telenor:

Dette er win-win: Telenor får tilgang til avansert teknologi, Smarthelp får tilgang til Telenors distribusjons- og supportapparat. Mulighetene er mange, både for salg av Smarthelp direkte (et problem for små selskaper er at de ikke har et etablert kontraktsforhold til det offentlige, for eksempel, eller at de ikke har stort nok eget salgsapparat) eller, på litt lengre sikt, at mye av det Smarthelp leverer blir tilgjengelig gjennom Telenors egne tjenester.

Gratulerer til Fredrik og til Telenor – og hvis du har behov for sikkerhet for ansatte, vil ha måter å koordinere ressurser på uten at det går ut over personvern, eller ønsker å ha kontroll på dine egne personopplysninger – ta kontakt med Fredrik eller meg!

1 tanke på “Smarthelp får avtale med Telenor

  1. Spennende løsning hvis de klarer å prise tjenesten så høyt at det er penger igjen til både dere og Telenor…. og fortsatt være en volum løsning. Først da gir den samfunnsgevinst som monner (raskere respons fra helse/nød-etatene) Denne funksjonen skulle vært bygget inn i chippen som lagret «elektronisk pasientjournal» på et «bankkort» som folk hadde med seg i lommeboka istedet for det giga-prosjektet som vil feile (EPJ) God Digital innovasjonsbehov bør finne løsninger som er fremtidsorientert for hele populasjonen, ikke bare være nok en «høyt priset betalbar tjeneste» og løsning for en liten kundegruppe…. men en av utfordringene er at hele den offentlige helsevesen agerer på ulike typer input – tekst-bilde og lyd – og de har lite incitament til å endre sin adferd overfor publikum/borgerne… (nødetatene delvis unntatt) –)) W

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s