Om forvirringsmatriser og lederansvar

I en datadrevet bedrift tar ikke lenger ledere beslutninger om hva som skal gjøres – det gjør modellene. Så hva står igjen for lederen å beslutte? Ny kommentar på Digi.no. Også gjengitt i BI Business Review.

(Og jeg synes det er på tide at vi får uttrykket forvirringsmatrise inn i norsk språk.)

(Lyst til å diskutere digitalisering med Ragnvald Sannes, Berit Svendsen og meg? Bli med til Frankrike i oktober!) Kort frist!

Som vanlig med lydfil. I denne lydfilen henviser jeg til to figurer og forsøker å beskrive dem – ta en titt på Digi eller se herunder hvis dette er uklart (og det er det…)

1 tanke på “Om forvirringsmatriser og lederansvar

  1. Hehe. Når jeg leste dette tenkte jeg på kryptografi, som bruker «diffusion» og «confusion» som generelle prinsipper for å gjøre krypto-algoritmer vanskelige å knekke. https://en.wikipedia.org/wiki/Confusion_and_diffusion. Det er nøyaktig det samme som skjer i mange virksomheter både mhm lederansvar, og ledernes fremste krykke: Regnskap og KPIer. Etter at de er kjørt gjennom en tilstrekkelig komplisert prosess med diffusjon og forvirring er det ofte umulig å forstå hva som foregår, og ennå vanskeligere å gjøre noe med det. Supert for rentenister i organisasjonen, ikke så fint for andre. Kjør debatt

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s