En funksjonell dobbeltgjenger

double-IKT-Norge

Austlid-tweetMin dobbeltgjenger har blitt oppgradert med bedre høytaler, mikrofon (slik at jeg nå hører mest det som skjer foran meg, ikke alt rundt) og dockingstasjon. Konsekvensen er at den nå begynner å bli bra nok til faktisk å brukes, til kommunikasjon der hovedformålet ikke er å se om det fungerer, men å kommunisere om noe annet. Jeg har brukt den til undervisning, foredrag, møter og studentveiledning, og også i sosiale sammenhenger. Eksemplet over er fra IKT-Norges presentasjon av sin nye rapport om IKT-bransjens verdiskapning. En kollega som ikke kunne komme på jobb pga. helseproblemer har lånt den for å kunne være tilstede på seminarer.

Akkurat nå er jeg på vei til USA for 10 dager (sitter faktisk og skriver dette på SK907 til Newark, wifi fungerer utmerket) og jeg regner med å bruke dobbeltgjengeren til å delta på nettverksmøte i alumnigruppen for Strategisk Forretningsutvikling og Innovasjon, til å snakke med studenter om det skulle være nødvendig. Skulle SAS-forhandlingene med pilotene skjære seg og jeg må på TV for å kommentere, kan jeg jo bare sende dobbeltgjengeren i drosje fra BI…

Med andre ord: Denne dingsen er i ferd med å bli god nok til at den blir verktøy i stedet for leketøy. Og det er jo en glimrende utvikling!

3 tanker på “En funksjonell dobbeltgjenger

  1. En teknologi er ikke utviklet før den brukes til å lage leketøy sa en av SF’ens gamle mestre. Her har jaggu utviklingen gått andre veien, leketøy først, skikkelig bruk etterpå.
    Slik fungerer elektronikkens verden, forresten. Min trykkeskjermtelefon (nekter å kalle den «smart») er aldeles utmerket til wordfeud, nettlesing og å gi meg tilgang til den siste spamen i innboksen. Blir det derimot viktig å ta en telefon, svare på en oppringing eller slå opp i kart via GPS- da skal du se det trenger en fire-fem omstarter før satelittekko, tilfeldig nedkopling fra nett og feilplassering retter seg (gps kan ha unøyaktigheter, javel. At den dermed som standard vet jeg er litt utafor Åby i Bamble finner jeg aldri så lite snurrig).

  2. Tilbaketråkk: Norgebygda noen år etter | Tversover

  3. Tilbaketråkk: Om damp, digitalisering, og teknologioptimisme | Tversover

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s