Og der gikk jeg over…

…til Apple-stammen. Hvilket vil si at jeg nettopp har anskaffet en snasen liten MacBook Air 11-tommer, med ni timers batteritid og en profil så tynn at jeg lurer på om jeg ikke skulle klare å slipe den tynn nok til at jeg kan barbere meg med den.

Nå har jeg hatt Mac før, da. Siste halvdel av 80-tallet hadde jeg alltid en Mac i tillegg til en PC, siden jeg drev med brukerstøtte og skulle kunne denslags. Fra 94 til 96 var det bærbar Mac som gjaldt, noe som var ganske slitsomt fordi Apple under Sculley ikke var et firma med fokus på kvalitet, for å si det forsiktig. (Sånn helt mal apropos, våren 1991 hadde jeg min egen NeXT-maskin, en sort magnesium-kube med Display PostScript og tilknyttet laserprinter – den nest mest avanserte datamaskinen jeg noensinne har hatt. Den mest avanserte var en Compaq 386 Portable, listepris kr. 85.000 i 1988.)

Nuvel, årsaken til at jeg går over til en MacBook Air er 1) jeg liker tanken på 9 timer batteritid, b) Mac’er går og legger seg i det øyeblikket du lukker lokket, i motsetning til min Lenovo Tablet X220 som av og til ikke gjør det, og deretter kommer ut av vesken med badstu-temperatur og tomt batteri), og c) jeg har allerede bestilt et BookBook-cover, som er noe av det kuleste jeg kan tenke meg innen narcissistisk teknologifokus.

Tanken er faktisk å bli en liten smule flinkere med video-og andre former for undervisningsteknologi med denne lille maskinen. Jeg har hatt tablet-PCer siden omtrent 2005 fordi de er så greie når det gjelder å skrive på skjermen. Nå er tanken å bruke en iPad, AppleTV (som kan motta skjermbilder trådløst, koblet til en prosjektor) og en eller annen form for penn (min teknologisk meget sofistikerte kollega Bill Schiano mener denne har potensiale) som gjør at man kan skrive på skjermen slik at man kan gå rundt i klasserommet og holde tavlen oppdatert uten å være i nærheten av den.

OK. Etter noen uker med eksperimentering er det neste spørsmålet om jeg skal satse på en Mac Pro (den nye, sylindriske versjonen) som stasjonær hovedmaskin. Det er i alle fall ikke noe i veien med videoegenskapene…

2 tanker på “Og der gikk jeg over…

  1. Tilbaketråkk: Test av MarsEdit | Tversover

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s