Dreamliner på TV2

Det handler endel om fly om dagen – SAS har nettopp bestilt 8 Airbus A-350, selskapets svar på Boeing 787 Dreamliner, og dermed sto ikke telefonen min i noen timer. SAS’ innkjøp er interessant i den forstand at det bekrefter at selskapet vil fortsette å konkurrere på langdistansemarkedet – det kunne se ut som om de var i ferd med å slappe litt av der etter at de hadde lansert en rekke nye direkteruter fra Oslo og Stockholm, primært mot sør-Europa. SAS’ langdistansetilbud har begynt å se litt slitent ut – de har ikke seter man kan legge helt ned, noe som begynner å bli standard i business class, for eksempel. De nye flyene leveres i 2018, men de skal ha en oppgradering av den eksisterende flåten før det, og fire nye tomotors A330-300.

The Everett Factory Hall's huge door opens as the first 787 is rolled out. Surrounding the aircraft are guests and the public.Norwegian ligger litt foran i løypa hva langdistansefly gjelder, og får sin første Dreamliner til Oslo i morgen (søndag 30. juni). Og da skal jeg være der – TV2 har invitert meg til å være “ekspertkommentator”. Flyet kommer visstnok en gang i titiden, og jeg håper jeg får sjansen til et lite besøk ombord – er litt spent på hva større vinduer (faktisk “intelligente vinduer» der glasset kan dimmes i stedet for at man har en skyvegardin) gjør med flyopplevelsen. Jeg bestiller alltid vindusplass når jeg er ute og fly – ganske enkelt fordi jeg synes det er fascinerende å kikke ned på jorden, uansett hvor mange ganger jeg har fløyet der før. Enkelte ting bør man ikke bli for blasert for.

Nuvel, TV2-varsel, med andre ord. Skal bli interessant. I alle fall for meg.

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s