Åpen forelesning på IFI

(jada, jeg er klar over at det er lenge siden det sto noe her…)

I alle fall, 5. april skal jeg holde en åpen forelesning på IFI, i Morten Dæhlen’s kurs Informatikkens verden. Temaet er “Hvordan IT skapte den moderne bank og det moderne flyselskap”, og jeg tror jeg kan love at det teknologiske kommer til å bli holdt på et minimum.

Historiene er spennende og jeg håper å formidle at ved å studere hva som skjedde historisk med IT kan vi lære mye om å konkurrere med IT også i dag. Tro for eksempel ikke at Google er det første selskap i verden som har tjent milliarder av dollar på å bestemme hva som skal stå øverst på en skjerm…

Av andre ting du vil få vite er hvorfor noen selskaper klarer å være først ute med ny teknologi, hvorfor amerikanerne fremdeles bruker sjekkhefte, hvorfor det er billigere å fly hvis du reiser over helgen, hvorfor sidemannen alltid har betalt mindre enn deg for billetten, og hvordan man kan klare å skaffe seg et langsiktig konkurransefortrinn i en situasjon hvor det er billigere for konkurrentene å kopiere din teknologi heller enn å lage den selv.

Tidspunktet er kl. 1615-1800 (vær ute i litt god tid), stedet er forelesningssal Simula 1423 i Ole Johan Dahls hus (det nye bygget til IFI, som ligner litt på Mordor, spør du meg.) Etter foredraget har datter nummer 1 lovet meg å finne frem til en ny og fin bar i det samme huset, som visstnok skal ha Nøgne Ø. Og da kan man jo slå av en prat om IT som konkurransemiddel eller andre spennende emner.

4 tanker på “Åpen forelesning på IFI

 1. Jeg har hørt noen av dine gode og frittalende foredrag og debattinnlegg, bl. a. i PF, og gleder jeg til din forelesning!
  PS. Jeg tok min eksamen ved NTH (nå NTNU), hovedfag transmisjonsteknikk, i en tid da de første minidatamaskiner kom på markedet (de som måtte mates med hullstrimler), så jeg har i min lange yrkeskarriere innen telekom/IT-sektor opplevd en enormt interessant teknologi-utvikling.

 2. Høres spennende ut. Noen sjanse for et opptak? (Lyd + slideshare funker perfekt). Skulle gjerne kommet, men Toronto er litt for lang unna.

 3. Prøv linken til forelesningen!
  Dette må være bransjehumor fra IFI sin side.
  Norsk feilmelding:
  404: Denne siden har ikke bestått
  Engelsk feilmelding:
  404: This page does not exist

Det er stengt for kommentarer.