Dette er det jo bare å glede seg over…

image Nøgne Ø, mitt favorittbryggeri, gjør det skarpt med sin Pale Ale i en amerikansk kåring (via NRK). Hårfint tap (5-4 i dommerstemmer) for Samuel Smith Outmeal Oatmeal Stout.

Med varme, vulkanaske og værforbedringer våkner interessen for en avkjølt (ikke iskald, men kjellertemperert) og forsiktig dekantert forfriskning på terrassen. En Pale Ale er lys, frisk og litt syrlig, perfekt som et alternativ til den kjedelige standardpilsen for den som ikke liker mørkere ølsorter.

Bare synd det er noen dager igjen til helgen…

6 tanker på “Dette er det jo bare å glede seg over…

 1. De vanlige øltypene får du på «velassorterte dagligvareforretninger», dvs. Meny, Ultra og andre. De kraftigere sortene får du på Vinmonopolet. Ellers finner du Nøgne Ø på en rekke barer over hele landet – Lompa (Olympen) på Grønland har et kjempeutvalg til gode priser, Tehketopa på St.Olavs plass har noen sorter.
  Nøgne Ø har mange forskjellige sorter øl, les på flasken hva de forskjellige skal brukes til. Noen av dem må dekanteres (helles langsomt slik at bunnfall blir liggende igjen i flasken), så de bør stå oppreist i ro noen timer før de drikkes. Noen av de mørkere sortene (Dark Horizon, for eksempel, som vant verdensmesterskapet i ølbrygging for to år siden) drikkes i små vinglass, gjerne som en aperitif eller til nøtter og sjokolade.
  Med andre ord – ølkultur!

 2. Hei
  Vil egentlig stille deg spørsmål om dekkstolene fra sommeren 2009… Jeg kommer ikke fram til tegningene av stolene når jeg søker på linken du la ut… de er tatt bort. Kan du hjelpe meg? Disse stolene er så tøffe!!!
  På forhånd takk!
  Tove

 3. Trur kanskje det er ein trykkleif i «Samuel Smith Outmeal Stout» – skal kanskje vera Oatmeal?
  Elles likte eg godt presiseringa di om at øl ikkje skal serverast iskaldt, men kjellarkaldt. Viktig, elles drep ein mykje av smaken.
  Og me kan utan vidare vera einige om at Nøgne Ø er noko av det beste som har skjedd norsk ølkultur på lange tid. Og at øl og ølkultur verkeleg vil komma sterkt i åra framover..

Det er stengt for kommentarer.