Samlaget er litt gravide…

image Samlaget (som jo er et festlig firmanavn for de av oss med svenske tilbøyeligheter) har gitt ut Cory Doctorows Little Brother på norsk, under tittelen Veslebror ser deg. Cory legger ut alle sine bøker og artikler gratis på nett – fordi han mener det hjelper på salget. Little Brother har solgt over 90 000 eksemplarer, noe som burde være en indikasjon på at denne formen for markedsføring fungerer, i hvert fall for bøker av denne typen (orientert mot unge hackers & wannabes).

Men neida, Samlaget tør ikke og legger i stedet bare ut halve boken, mot forfatterens vilje.

Jeg får bare erklære meg enig med Øyvind Solstad, og reflektere over at dette er nok et eksempel på at norsk forlagsbransje ganske enkelt ikke forstår hvilken vei verden går.

I mellomtiden vil jeg anbefale å laste ned og lese boken på nett, på originalspråket. Slik bøker skal leses. Og er det jo ikke noe i veien for en liten dugnad her – for å lage en norsk oversettelse rett fra den engelske?

Oppdagering 17 sept: Du kan få hele boka, dersom du sender inn en epost med en tilbakemelding.

1 tanke på “Samlaget er litt gravide…

  1. Men i PDFen står det veldig tydelig at det bare er å sende en mail for å få hele boka. Litt merkelig, men, men..
    PS: Både Neil Gaiman og Paulo Coelho har også funnet ut at de selger mer etter å ha lagt ut bøker gratis.

Det er stengt for kommentarer.