Sommerskolekaos II

Oslo byEn liten oppdatering på saken om sommerskolepåmeldingen som ikke gikk så bra: Jeg har nå snakket med en av leverandørene, og dette ser ut til å ha vært en kombinasjon av et DoS-angrep (40 000 likelydende forespørsler fra en IP-adresse akkurat da påmeldingen begynte) og en siste-minutt-endring som gjorde noe med det filteret som skal stoppe slikt. En faktor kan ha vært at man endret krypteringsmetoden to dager før påmeldingen startet, og ikke fikk kjørt skalatester med den nye (og mer ressurskrevende) krypteringen.

Tingenes iboende finurlighet, med andre ord. Et eksempel på at feil sjelden skyldes en ting, og heller sammenfall av omstendigheter – "normal accidents". For en virkelig tour de force om denne typen feil, se artikkelen "The lessons of ValuJet 592".

1 tanke på “Sommerskolekaos II

  1. Samme med Tsjernobyl ulykken. Mange uheldige omstendigheter kombinert med mennesklige feil og en kjent (men i Sovjetisk ånd… en fortiet) feil på akkurat den reaktortypen ledet til et kjempesmell.

Det er stengt for kommentarer.