Flermediale redaksjoner og reaksjoner

Hvis du er interessert i teknologi og media (og særlig hva som skjer når nett og papir kolliderer), er det bare et sted du skal være neste mandag, nemlig på dette møtet:

28. januar kl. 1700: Si;D, Vis;D, Web;D: Flermediale redaksjoner og enmediale tradisjoner
(i samarbeid med PF Kultur og Medier og Handelshøyskolen BI)
Sted: Håndverkeren konferansesenter, Rosenkranz gt. 7, Oslo

I disse dager foregår en stille kamp mellom nettbaserte og papirbaserte medier, både i markedet og innad i redaksjonene. Organisasjoner forholder seg som regel til endringer i sine omgivelser ved først å isolere det nye fenomenet, deretter integrere det inn i resten av organisasjonen. Aviser og TV-redaksjoner har hittil som regel hatt Internett som en separat del, men nå er mange av dem på vei inn i integrasjonsfasen. Hva skjer i denne fasen? Hvordan får man dette til? Hva er konsekvensene for journalister og for lesere? Og hvilken rolle spiller den nye sosiale møteplassene på nettet?

Vi har noen andre deltakere på lur også  – og debatten fortsetter i mer gemytlige og uformelle former etter møtet – for eksempel på Stopp Pressen.

Jeg gleder meg til en frisk debatt – hjertelig velkommen! (Og nei, du trenger ikke være medlem denne gangen, selv om vi nok kommer til å prøve å rekruttere deg.)

Oppdatering 25.1: Friskt møte med spennende paneldeltakere! Her er noen referater: e24, Journalisten.no, Journalisten.no igjen (den siste med en nokså perifer tittel – dette var på ingen måte noen hovedkonklusjon.

Oppdatering 2.2: Video tilgjengelig her.

5 tanker på “Flermediale redaksjoner og reaksjoner

  1. Nei – har i alle fall ingen planer om det. Hvis noen skulle føle seg kallet til å produsere noe, er det selvfølgelig muligheter for det, med deltakernes godkjennelse, naturligvis.

  2. Harald – det blir filming allikevel, i hvert fall tar vi med utstyr og gjør et forsøk (har ikke avklart dette med deltakerne ennå).

  3. For oss som ikke kan komme ville det være veldig fint om dere kunne få lagt ut dette på nettet i etterkant.
    Gitt tema vil det jo være en viss ironi om det ikke lar seg gjøre;)

  4. Det kommer på nettet – to kameraer der. Og det ble et kjempebra møte, med mer enn 50 deltakere og livlig diskusjon, både i salen og etterpå på Stopp Pressen

Det er stengt for kommentarer.