Hjemmekontor

Hjemmekontor må til – jeg jobber hjemmefra i alle fall to dager i uken, med skriverier, undervisningsforberedelse, litt foredrags- og konsulentvirksomhet og annet. Fruen driver litt foredrags- og postordrevirksomhet i tillegg til rent jobb-hjemmearbeid. Ergo har vi hjemmekontor, har hatt det i evigheter, men det har alltid bestått av litt diverse – bord og lamper og stoler og hyller litt etter hva som har blitt til overs. Etterhvert som ungene har flyttet ut og vi har plass, har tiden vært overmoden for en oppgradering.

Vi begynte, som seg hør og bør, med en kravspesifikasjon: Jeg ville ha masse bordplass til skjermer og papirer. Fruen likeså. Jeg ville ha belysning og bakgrunn (ikke for mye rot) for videokonferanser. Plass til printere og scanner var også viktig. Vi var begge enige om at mest mulig rot skal inn i skap heller enn i hyller. Godt lys er et must, likeså at ting ser litt delikat ut – man bruker jo endel tid på kontoret, og da bør det være hyggelig.

Vi begynte med det gamle kontoret, med å male tak og vegger. Til innredning vurderte vi å kjøpe «skikkelige» kontormøbler, men fant fort ut at målene ikke passet helt, og møbler fra fullprisprodusenter blir rett og slett altfor dyrt. Vi har tidligere hatt skrivebord fra IKEA som vi har vært svært fornøyd med, men IKEAs nåværende kontormøbelserie fokuserer på utseende i frittstående landskap heller enn modularisering og tilpasning, og egnet seg derfor ikke. Dermed ble det til at vi kontaktet Line Pleym på HTH Gjør Det Selv, der vi tidligere har kjøpt kjøkkeninnredning, og fikk hjelp til å tegne ut et nytt kontor med grå, tilpasset benkeplate, hvite fronter og stålhåndtak fra NIBU. (jeg ville ha noe med mer valnøtt-tre og denslags, men fruen, stilsikkert nok, insisterte på grått og hvitt i lysets og vaskbarhetens navn. Hun hadde rett (som vanlig).

Hjemmekontor Malmøya - 32 of 34

Kjøkkeninnredning passer utmerket til kontor – den eneste tilpasningen vi måtte gjøre var å skjære til hvite kjøkkenplater i stedet for sokler, for å få høyden ned fra kjøkkenbenk- til skrivebordsnivå. En fordel er at vi får akkurat den konfigurasjonen vi vil ha – for eksempel tar jeg mer plass enn fruen, og får dermed litt mer plass i bredden under skrivebordsplaten, mens hun får et litt smalere arbeidsbord der det er lettere for henne å rekke til skuffene. Med kjøkkeninnredning skrudd fast i bordplaten slipper vi også skuffer som bare kan trekkes ut en av gangen. En hel del av kabler og lignende, også til printere og scanner, er skjult ved å borre hull i bordplaten med en hullsag og sette inn et plastlokk.

På gulvet la vi teppefliser – jeg var litt skeptisk til den løsningen, men teppefliser er blitt noe helt annet enn det var før, skjøtene er helt usynlige og flekker fra hunder og kaffe kan enkelt skylles av (og vi har allerede praktisk erfaring med begge deler). I taket ble det lysskinne med spot’er og en nedhengende lampe over hver arbeidsplass. Hjemmesydde liftgardiner (fruen igjen) tar hånd om lav vårsol, og en blå gardin som dekker veggen bak meg gir meg en rolig bakgrunn til videokonferanse. En tur til IKEA for å kjøpe skriveunderlag, papirkurver og annen snacks, en sving innom Clas Ohlson for en stor filtkurv til papirgjenvinning, og kontoret er så å si komplett.

Så langt er vi svært fornøyd med funksjonaliteten. Hva utseende gjelder, får bildene tale for seg. Prisen var aldeles utmerket. Stilen er muligens i gråeste laget, men det ordner seg vel etterhvert som bilder og eventuelle planter og blomster – for ikke å si rot – kommer på plass. Arbeidsplassen er utmerket, og jeg synes i alle fall at jeg har en minst like effektivt kontor som jeg har på BI, uten at jeg har noe å klage over der.

Så gjenstår å henge opp noen flere magnetiske oppslagstavler, kanskje noen blomster, ekte eller ikke, og vi har et hyggelig og produktivt rom som for oss øker verdien og fleksibiliteten av huset og stedet vi bor.

Under streken: Masse bilder og kommentarer, sikkert ikke så interessant for de fleste. Hele billedserien her.

OK, masse bilder her…

Hjemmekontor Malmøya - 4 of 34

Min arbeidsplass, Aeron-stol, lett å rekke til scanneren (mitt mål er å kvitte meg med alt papir, og scanner + Evernote er fantastisk i så måte), og nok skjermer til at jeg kan lese, søke og skrive uten å trenge å skrive ut noe.

Hjemmekontor Malmøya - 6 of 34

Fruens arbeidsplass – omtrent som min, men hun klarer seg med en 22-toms skjerm og sin MacBook Air. Litt mindre benplass, som passer henne utmerket.

Hjemmekontor Malmøya - 3 of 34

Plass til to printere (en fargelaser, en inkjet) og min Fujitsu-skanner, direkte koblet til Evernote. Hvordan noen kunnskapsarbeider idag klarer seg uten den kombinasjonen av verktøy er for meg en gåte…)

Hjemmekontor Malmøya - 17 of 34

Store skuffer med plass til fargepatroner og papir, rett under printerne.

Hjemmekontor Malmøya - 19 of 34

Under skrivebordet – skap med dører som gjemmer bort rot og tull….

Hjemmekontor Malmøya - 20 of 34

…som kabler, overganger, halvdød teknologi og andre ting som man ikke helt er klar til å kaste, men gjerne skulle (og helt sikkert kommer til å) kaste om ikke så altfor lenge.

Hjemmekontor Malmøya - 14 of 34

Kjøkkenplater er vaskbare og slitesterke i en helt annen grad enn mye annet. Fruen insisterte på en gråmelert, mønstret plate, og, vel – jeg fant fort ut at fordelen med et slikt mønster og fargesetting er at selv med litt rot ser ting ryddig ut.

Hjemmekontor Malmøya - 15 of 34

Kabelganger er viktig, og vi har klart å hjemme unna mesteparten av det som finnes av kabler ved å borre hull med en hullsag (tre hittil, men det er mulig det blir flere) og gjemme unna kablene bak skap og skuffeseksjoner.

Hjemmekontor Malmøya - 23 of 34

Liftgardinene gir et delikat inntrykk også når de er nede, uansett om det er lys utenfor eller ikke.

Hjemmekontor Malmøya - 26 of 34

Fruen har vært flinkere enn meg til å legge til personlige detaljer som myker opp litt i noe som fort kunne bli litt for upersonlig…

Hjemmekontor Malmøya - 27 of 34

… og skapdører skjuler mye rot uten at det går ut over lagringskapasiteten.

Hjemmekontor Malmøya - 28 of 34

Det at det er kjøkkeninnredning går ikke ut over kontorfunksjonaliteten.

Hjemmekontor Malmøya - 29 of 34

En kuppel over hver arbeidsplass gir litt intimt lys og gir er mer personlig preg…

Hjemmekontor Malmøya - 11 of 34

…mens spot’er i taket gir nok lys uansett.

Hjemmekontor Malmøya - 2 of 34

Til sist: En blå gardin (ikke helt lukket her, men dere ser hva jeg mener) gir meg rolig Internettbakgrunn, uansett hva som ellers måtte skje når man inviterer til videokonferanse…

Avslutningsvis; jeg er kjempefornøyd med hjemmekontoret! Forbedringsforslag mottas gjerne ved å sende meg en epost.

10 tanker på “Hjemmekontor

 1. Tilbaketråkk: Fredagslesning | Tversover

 2. Tilbaketråkk: Friday futuristic reading | Applied Abstractions

   • Budsjettet strakk ikke helt til for Hth, så vi gikk for Ikea kjøkkenskap og skuffer. Problemet var at de nå har standard høyde på 80cm på modulene sine, og det blir litt høyt i forhold til normal pulthøyde på 75cm. Men så viste det seg at Ikea også har 60cm høye skapstammer. Og med 12cm høye ben fra Biltema ble det akkurat 75cm med benkeplate. Forresten litt nervepirrende å få benkeplaten på plass mellom veggene. Best å i ha målt feil… 🙂

    Nå mangler bare å få alt på plass inni skuffer og skap.

 3. Tilbaketråkk: Science fiction and the future | Applied Abstractions

 4. Tilbaketråkk: En skjermet arbeidsplass | Tversover

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s