FrP, SAS og ytringsfriheten

FrP liker ikke å bli satt på en tidslinje med Quisling og Hitler. Det er det lett å være enig med dem i. De legger press på selskapet som har publisert artikkelen, som så trekker publikasjonen tilbake. Det burde FrP holde seg for gode til – det er nemlig, som Cory Doctorow skriver, at et parti på ytterste (i hvert fall så lang ut som vi kommer med legitime partier) høyre fløy som bruker innflytelse for å hindre en ytring.

Studer artikkelen til Cory Doctorow, og fortell meg hva som er faktisk galt i den. La gå at hans tolkninger og ordbruk er annerledes enn hva en norsk skribent ville skrevet, men faktum gjenstår. Og slik tolkes FrPs reaksjon i utlandet.

Ytringer man ikke liker, skal møtes med motytringer, ikke knebling. Derfor: Vil du lese artikkelen og gjøre deg opp en mening, finner du den her: https://www.dropbox.com/s/q484av0971fvsxe/ScandinavianTravellerFarRight.pdf?dl=0

Personlig synes jeg artikkelen, skrevet av den meget kunnskapsrike svenske journalisten Per Svensson, gir en utmerket sammenstilling og analyse av den radikale høyresidens fremvekst i Norden, nøye nyansert for de enkelte land. Han har en interessant konklusjon om vanskelighetene med å diskutere innvandring på nordisk nivå fordi utgangspunktet er så forskjellig. Tidslinjen og enkelte av fotografiene som illustrerer artikkelen er imidlertid nokså tendensiøse og gir et annet budskap enn teksten, og jeg har full forståelse for at FrP ikke liker dem. Men derfra til å bruke makt (eller i hvert fall innflytelse) når man er i regjeringsposisjon?

PS: Bra kommentar fra Geir Ramnefjell i Dagbladet.

1 tanke på “FrP, SAS og ytringsfriheten

  1. Først; interessant tema, og jeg er i prinsippet enig i det du forsøker å formidle. Jeg er dog litt usikker på hva du egentlig mener med å oppfordre til å «studer[e] artikkelen til Cory Doctorow. Linken din går til en kort tekst, som igjen viser til en tilsendt tekst fra en leser. Ingen av dem er noen analyse av verken teksten, historien eller samtiden. Det finnes sannsynligvis langt mer informative tekster om det som har skjedd i denne saken, uten at jeg har noen konkrete linker for hånden.

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s