Tilbake etter nesten to uker i Boston-området, et meget hyggelig besøk der jeg fikk snakket med masse mennesker og innledet samarbeid om et par-tre prosjekter for neste år. Jeg har mange forbindelser og samarbeidspartnere i USA, og det er viktig å reise over i hvert fall en gang i året for å vise ansikt og snakke om mer enn det man får til på en videokonferanse (som jo gjerne er mer fokusert.)
I alle fall, jeg kom hjem til et nytt nummer av MAGMA i postkassen, denne gangen med tema Digital Forretningsutvikling – og med en artikkel jeg har skrevet med tittelen «Den digitale virkelighet: Strategier for en verden full av data.» I sammendraget skriver jeg
I denne artikkelen redegjør jeg for konsekvensene av økt datatilgjengelighet – at bedrifter, særlig de som forholder seg til kunder over Internett, får mer data enn de klarer å gjøre noe med. I en slik verden blir det svært viktig å kunne analysere og reagere på disse dataene. Artikkelen gir eksempler på hvordan datamengden endrer vårt forhold til informasjon – og hvordan smarte bedrifter kan lage seg nye konkurransefortrinn ved kjapt å reagere på endringer hos kundene.
Lesere av denne bloggen og Applied Abstractions vil nok kjenne igjen mange av eksemplene og temaene, men her er de altså samlet og i norsk språkdrakt.
Og dermed kan sommeren begynne.
Til informasjon har Facebook allerede ansiktsgjenkjenning: https://www.facebook.com/help/tag-suggestions
Ellers takk for fin artikkel. Er det noe forskningsmiljø i Norge, f eks på BI, som faktisk utøver den type sofistikert dataanalyse du skriver om?
Hei igjen,
det finnes noen forskere på BI som opererer med store datamodeller, for eksempel Chandler Johnson. På IFI (UiO) holder de på med flere store satsinger på Big Data, inkludert mer regnekraft, Stein Gjessing er instituttleder. I Tromsø har Dag Johansen endel aktivitet rundt datalagring og -behandling, samt streaming av store datamengder. Simula Labs er også en mulighet (Pål Johansen), samt Norsk Regnesentral.