Bloggopprydding

Jeg har brukt litt for mange timer på å manuelt redigere og rydde opp i gamle blogginnlegg (primært for å sikre at alle lenker til tidligere servere peker hit og dermed maksimerer Google-juice.) Det er litt småmorsomt å gå gjennom gamle skriblerier, man får tid til å gjøre noen observasjoner:

  • enkelte høylydte debatter viser seg lite interessante i det lange løp (noe som husker ODF vs. OOXML?)
  • blogging har endret seg over tid. Frem til ca. 2009 var bloggen min et sted jeg la inn lenker til korte ting jeg ville ta vare på eller dele – nå er den blitt et sted der jeg legger ting jeg har skrevet selv. Jeg regner med at det gjelder de fleste, med mindre man heter Blondinbella eller Brad DeLong.
  • antall poster pr. måned har gått ned fra ca. 20 til 2-4, men hver enkelt post har blitt lenger
  • debatter føres ikke lenger i kommentarfelt, men enten i egne blogger eller, i hvert fall hva gjelder “likes” og kortere kommentarer, på Twitter eller Facebook
  • RSS er fremdeles et svart hull – jeg har ingen anelse om hvor mange som leser mine innlegg den veien, og det er den jeg bruker selv

Jeg ser at jeg skulle hatt en funksjon som samlet opp mine Tweets automatisk i et redigerbart format sånn omtrent en gang i uken, for posting. Noen som kjenner til noe som fungerer med WordPress?

Skulle gjerne skrevet litt mer på bloggen – men jeg har andre skriveprosjekter på gang, og de bør prioriteres. Mer om det etterhvert!

2 tanker på “Bloggopprydding

  1. Hei. Jeg kjenner ikke til noen automatisk tjeneste for å hente opp ukens tweets til et blogginnlegg, (kanskje finnes noen plugins, men det krever at du bruker wordpress.org i stedet for .com). Men wordpress har en enkel måte å «embedde» en enkelt tweet, der man får alle twitterfunksjoner inkludert i innlegget, men det kjenner du sikker til. Jeg syns det er en fiffig og enkel måte. Det blir litt mer manuell jobb med å legge inn enkelte tweets, men man må regne med litt manuell redigering selv med å hente inn flere innlegg om gangen, du vil neppe inkludere alle tweets i et og samme innlegg.

  2. Takk for tipset, Hege, Jeg har tweets på blogsiden min, men skulle altså gjerne samlet dem opp med jevne mellomrom og lagt dem inn som innlegg (og du har helt rett i at jeg ville kuttet ut noen av dem – det er ikke alt som trenger å lagres for ettertiden. Kan gjøre det manuelt (og har prøvd) men det er litt for mye arbeid…

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s