Monumental biltesting

Familiens bil er på verksted, lader og vannpumpe må byttes. Verkstedet spanderte leiebil på oss – og leiebilfirmaet sa jeg kunne ta hvilken bil jeg ville, samme pris. Jeg slo til med en svart 2012 Chevrolet Suburban LT – også kalt Texas Town Car – fordi, vel, jeg aldri har kjørt en sånn før, og utfordringer skal man jo ta.

image

Rapport hittil: Kjører som en drøm, overraskende presis, men trang lukeparkering krever flere turer ut av bilen for å vurdere vinkler. Bensinmåleren krabber mot venstre i foruroligende tempo. Men det er festlig å se ned på folk i veikryss. Bilen oppfordrer til oppmerksomhet og vel planlagte svinger – det er forskjell på Boston og Texas…

1 tanke på “Monumental biltesting

  1. Fin bil!! Hadde denne en uke i påsken – og kjørte den fra Washington til NY – med hele svigerfamilien på radene bakover (totalt var vi 6 stk + en økende mengde bagasje etterhvert som vi fikk besøkt diverse Outlet’s…). Avsluttet turen på Manhattan – som nok var blant høydepunktene! (ikke hver dag man får kjøre Suburban i heftig trafikk på Manhattan!) 🙂

    Forbruket lå i snitt på ca. 1,5L/mil ved blandet kjøring – ikke så verst med tanke på størrelsen og at bilen også var fullastet. Og som du sier – bilen var overraskende presis å kjøre! Lettkjørt og komfortabel, men hadde en anelse lastebil-følelse over skarpe ujevnheter.

    En kul gimmick var forøvrig «remote-start» funksjonen, som lar deg starte bilen utenfra ved hjelp av fjernkontrollen. Svigermor bare lo da jeg foreslo at bilen kunne kjøre automatisk frem fra parkeringsplassen – men måpte til gjengjeld stort da bilen plutselig startet av «seg selv»! (Men vi måtte nok kjøre den frem på egenhånd gitt…).

    Flott bil – som vel koster drøye $250.000 her hjemme… Som damen hos leiebilkontoret sa da vi nevnte dette: «But – that means only really rich people can afford to buy one?!» Jepp, dessverre!

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s