IT-avdelingen på teknisk Museum?

 image 5. mai deltar jeg på HP og IKT Norges seminar “Er IT-avdelingen på vei til Teknisk Museum?” på, nettopp, Teknisk Museum. Jeg vet ikke om det er fullt (det regner jeg med) men ser i alle fall frem til en bra diskusjon.

(Og nei, jeg tror ikke IT-avdelingen er på vei til Teknisk Museum. Teknologien er det, uten tvil, men ikke den delen av jobben som har med utviklingen av bruk av teknologien å gjøre.)

2 tanker på “IT-avdelingen på teknisk Museum?

  1. “Da elektrisitet var en ny og upålitelig teknologi, hadde de fleste industribedrifter egne ansatte med ansvar for å sørge for en pålitelig elektrisitetsforsyning. Nå kjøper vi, stort sett, strøm fra en leverandør som en målbar tjeneste, uten å tenke over det. For 30 år siden utviklet de fleste IT-avdelinger sine egne systemer, og hadde ansvaret for all teknologi fra sentral prosessor til brukerens tastatur. Nå kjøper man utvikling fra konsulenter, teknologi fra Amazon og drift fra utlandet.”
    Refleksjoner v/ Espen Andersen
    Men er du enig med Nick Carr og «IT doesn’t matter?» Og var du det i 2003?
    Personlig mener jeg han har truffet veldig godt, og dette var jo lenge før SaaS fikk såpass gjennomslag.

  2. Yosh,
    nei, jeg er ikke enig med Nick Carr, i hvert fall ikke med det han sa i «IT doesn’t matter» (og der sa han adskillig mindre enn tittelen lover.) Hans senere skriverier om at vi skal få IT i stikkontakten synes jeg rett og slett er kjedelige – den analyse hørte jeg gamle professor McKenney på Harvard komme med i 1990, uten at den var ny den gangen heller.

Det er stengt for kommentarer.