IKT i Norge – for 10 år siden

Prosjektet Et kunnskapsbasert Norge bygger på et lignende prosjekt gjennomført i 2000. Også den gangen ble IT-bransjen – eller rettere sagt, IKT-klyngen, analysert. Resultatet ble publisert i en forskningsrapport, Verdiskapning og internasjonal konkurransedyktighet i norsk IKT-sektor (PDF, 1.16Mb), skrevet av Øystein Fjeldstad, Marie Viken og undertegnende. Jeg har ikke sett noe særlig på den siden den gang, men det er litt fascinerende å plukke den frem igjen og se hva vi fant, hva vi trodde kom til å skje, og hva som faktisk skjedde.

Mer om dette siden – dette mest for å melde om opplasting. La meg se, vi visste om FAST men ikke Trolltech…

1 tanke på “IKT i Norge – for 10 år siden

  1. Når man leser sammendraget virker hva bransjen driver med å være mye den samme nå som da. Har det faktisk oppstått noen nye måter å drive business på? Det har selvfølgelig kommet noen få gøye selskaper med relevant teknologi for verdensmarkedet, men mens Opera tok steget frem døde jo Opticom. Jeg sliter mer å se endringer i trendene, 10 år er gått, men alle driver med det samme.
    (Vel, IT-konsulentselskapene har kanskje fått flere outsourcingsoppdrag fra privat sektor, men det offentlige er enda melkekua)

Det er stengt for kommentarer.