Intet mindre enn imponerende

…og en klar melding til en alt for tidlig pris: USA er garantist for fred og demokrati i verden, uansett hva andre måtte mene om saken. Og som garantist, må landet ha frihet og tillit til at man handler rett.

Imponerende tale, gitt den vanskelige situasjonen Nobelkomiteen har satt Obama i.

For å parafrere den amerikanske (erkekonservative, men meget beleste og bereiste) humoristen P. J. O’Rourke: Uansett hva du mener om USA, legg merke til at hver gang verden trenger styrke bak argumentene, er det ingen som ringer Sverige.

1 tanke på “Intet mindre enn imponerende

  1. Enig!
    En tale for fremtidens pensumbøker, og da mener jeg ikke bare i historie!
    Men, en tale som samtidig satte selve tildelingen (les: Nobelkomiteen) i et, om mulig, enda mer kritisk lys.
    En mesterlig manøver, spør du meg.

Det er stengt for kommentarer.