Snu strømmen med en Prius

Da jeg var liten, var denne vitsen en av mine favoritter:

– Hva er toppen av styrke?

– Å blåse i stikkontakten til fossen snur…

New York Times rapporterer om en innbygger i den lille byen Harvard (ikke universitetet) som, da man forleden mistet strømmen for tre dager, brukte sin Toyota Prius til å generere strøm til det mest nødvendige. Tre dagers strømforbruk for snaut 20 liter bensin.

Dette er jo ikke noe nytt – min Mitsubishi Pajero fra 1987 hadde strømuttak – men Prius’en har teknologien til å slå motoren automatisk av og på, og batterikapasitet til å lagre spenning mye lenger enn et vanlig bilbatteri. Så bensinforbruket vil, også her, være adskillig mindre.

Om ikke noe annet, så viser det at menneskelig snedighet ikke er mangelvare. Samt at hybrid-teknologi kanskje er tingen for store firehjulstrekkere man skal ut i ødemarken med?

(Via Brad DeLong.)