Ganske utrolig…

imageJeg har alltid syntes at kabinpersonalets gjennomgang av redningsvester og oppblåsbare flåter har vært en nokså meningsløs eksersis – det har, såvidt jeg vet, ikke hendt at noen har blitt reddet av redningsvester. Nå ser det ut til at en pilot i US Airways har klart å glidelande et fly i Hudson River (NYTimes bruker uttrykket "crashes", og det er feil, dette er en "kontrollert" nødlanding) og ved hjelp av oppblåsbare sklier/flåter og kjapp tilgang til ferger med varmeovner redde alle ombord.

Det er imponerende, for å si det forsiktig. Og for en gang skyld ser det ut til at teknologien virker. Men piloten i dette tilfelle fortjener all den ros man kan gi – å lande en Airbus på vann må være omtrent som å parkere en bil i 100 km/t.

Utrolig imponerende. Og rett etter at det ble påpekt (leste dette idag, klarer ikke å finne linken) at ingen har dødd i flyulykker i USA på to år, og at sjansen for å stryke med på en flytur er mindre enn sjansen for (for en amerikansk ungdom) å bli valgt til president i USA…

Oppdatering 16.1: Akkurat som Kristine, fikk jeg greie på denne hendelsen via Twitter: Satt og så på nyhetene, og der var det jo ingenting. Men New York Times og CNN hadde detaljene. Bildet kom via Twitter, det og.

Oppdatering 17.1: Fotografen heter Janis Krums, og bildet ble sendt ut via Twitter.

1 tanke på “Ganske utrolig…

  1. Med mindre du er født amerikansk statsborger er du sjanseløs på å bli president. Så for de fleste på jorda er nok sjansen for å dø på flytur uendelig mye større enn for å bli president i USA.

Det er stengt for kommentarer.