Wikipedia for skolen

Her er en versjon av Wikipedia tilpasset skoleelever, som kan lastes ned til en memory stick eller en DVD for bruk på skole-PCer uten tilgang til Internett. Artiklene (5500 stykker) er kvalitetssjekket og sammensatt i henhold til Storbritannias nasjonale kunnskapsstandard for skolen.

Kanskje dette er hva Wikipedia Norge og muligens også Store Norske kan brukes til? Tenk om vi i stedet for å bruke mange millioner på skolebøker kunne bruke noen millioner på digitale læremidler…..

(Via BoingBoing)

1 tanke på “Wikipedia for skolen

  1. Vel, det er jo det vi i NDLA driv med, då 🙂 Og no held vi jo på med detaljering av lag 2, som er ei wiki-løysing for publisering og deling (førebels trua av juridiske forhold), i tillegg til den første, redaksjonelt bearbeidde delen.
    Når det er sagt — elevar i vgs har jo i fleire fag no høve til å nytte datamaskina på eksamen, men ikkje kopla til nettet, for å unngå at dei kommuniserer med andre (!). Men dei kan i prinsippet ha med seg kva dei vil på harddisken. Kan hende denne Wikipedia-versjonen kan vere noe å ha med seg på eksamen, nedlasta på disk?

Det er stengt for kommentarer.