Valgets kval

Etter min lille utblåsning over treghet og andre mangler med min HTC TyTN har BIs overbelastede men tjenestevillige IT-avdeling gitt meg disse alternativene å velge mellom:

HTCen er definitivt ut, så nå står valget mellom E71 og E90. Begge dekker mine behov, har lyst til å gå for E71 som er liten og elegant og en bra mobil (datter nummer 2 har en og er kjempefornøyd.) Men E90 har bedre tastatur og større skjerm og kan kanskje brukes til å ta notater i møter og lignende. Og den har Wi-Fi tilknytning, noe som gjør at man kan lese epost rimelig (BI betaler min mobilregning, men likevel) og kanskje også bruke Skype.

Noen som har erfaring og anbefalinger?

9 tanker på “Valgets kval

 1. Jeg har E61i (oppfølgeren til E61), som du vel vet, og er svært godt fornøyd med byggekvaliteten og synkingen med epost og kalenderfunksjon. Det kan sies endel stygt om Symbian OS (blant annet at det er stygt å se på i originalkonfigurasjonen), men det er med tid og stunder blitt et modent system. Jeg kjører jevnlig epost, nettleser, tekstbehandler og musikkspiller samtidig, og reell multitasking (med innebygd task switcher) er ikke noe man kimser av i smartfonland.
  Jorunn har E71, jeg antar hun kan si noe om den. For meg er imidlertid skjer og tastatur litt for småvokst, så når jeg bytter telefon til neste år kommer valget til å stå mellom E90 og noe Androidbasert, sannsynligvis…

 2. Jeg trodde jeg ville ha e90 til jeg fikk den i neven i butikken. Den ble rett og slett for stor, så jeg gikk for e71 i stedet, som jeg har vært strålende fornøyd med — når den har vært oppe og gått.
  Imidlertid tok den fullstendig kvelden etter en drøy uke, og de ukene med elendig lånetelefon og råtten service som deretter fulgte, fratok meg egentlig det meste av lysten til å ha noe mer med Nokia eller Klart Svar Frogner å gjøre (sistnevnte forlengst omdøpt til noe med «ullent» i). Men jeg fikk til slutt en ny telefon og er nå altså på min andre e71, fortsatt godt fornøyd med funksjonen, men like engstelig hver gang den bruker litt tid på å komme ut av dvale …

 3. Glimrende kommentarer – svært nyttig. Jeg lurer på om det ikke blir en E71 – jeg har et ganske bra batteridrevet Bluetooth-tastatur liggende her et sted….. Og E71 får plass uten å lage stygg bulk i dressen, har det meste og dessuten lang batteritid…..

 4. Kan anbefale Fring for Skype på E71. Suverene greier.
  Operativsystemet har også SIP støtte for de som har IP telefoni fra leverandører som gir fra seg slikt.

 5. Migrerte selv over fra E61i til E71 og har vært veldig fornøyd. Har ikke til hensikt å repetere de øvrige kommentarene her, men det ingen fremdeles har nevnt er E71s glimrende ordbok! Ser Eirik nevner det lille tastaturet og var selv skeptisk helt til jeg fikk prøve det.
  Der E61i hadde et overlegent bra tastatur, tar E71 igjen dette forspranget med sin smarte ordbok. Dersom du skriver «helik» vil min telefon foreslå «helikopter» – trykk deretter på og telefonen fullfører ordet. Skulle du mot formodning bomme på tastene og skrive «hrkiopter» så endres dette «helikopter», ikke ulikt funksjonaliteten til iPhone. Den forstår de klassiske skiveleifene basert på QWERTY-layouten. Ordboken blir forresten smartere og smartere etterhvert som du skriver på den.
  Jeg bruker min E71 mot Exchange (via Nokias egen klient Mail for Exchange) men har valgt å skru av push-mail til fordel for «pull-mail» hvert 15. min mellom 8AM til 8PM. Med heftig mail og Opera-mini bruk (sistnevnte banker den innebyggede browseren ned i støvlene) klarer jeg ca 3 dager.
  Av must-have applikasjoner (nå forutsetter jeg at du allerede har bestemt deg for E71 🙂 bør du installere ned:
  JoikuSpot: Denne lille appen oppretter et ad-hoc WiFi slik at du kan dele 3G-tilkoblingen til telefonen. Si farvel til alt som heter modem-drivere og tvilling-SIM og PC Suite og bluetooth og annnet tull på PCen. Start applikasjonen, skru på WiFi og koble laptopen din rett på nett via dette. (Har reddet meg en del ganger).
  Google Maps: Benytter den integrerte GPS-modulen og er mye raskere til å finne frem til f.eks. restauranter o.l. enn Nokias eget GPS-program. Har testet dette i utlandet og søker du f.eks. etter «Sushi» får du opp både veibeskrivelser og anmeldelser(!) av restauranter i nærheten.
  MobiTubia: Stream YouTube-snutter eller last dem rett ned på minnekortet. Bruker dette ofte for å laste ned Google Tech Talks og andre foredrag for å se disse på t-banen.
  Midomi: Morsom greie. Dersom du lurer på hva en sang heter kan du nynne eller synge (evt. plystre om du ikke er musikalsk) den og Midomi vil søke i en database og kommer tilbake med en del forslag. Ultimate vors appen.
  Opera Mini: Trenger ingen forklaring.
  Lykke til med din nye telefon… 🙂

 6. Takk for kjempetips – jeg tror jeg herved er overbevist og vel så det.
  En liten ting: Jeg har begrenset nytte av ordboken siden jeg skriver meldinger på flere språk (ca. 40% engelsk, resten norsk) og derfor ikke har helt lært meg å bruke dette. Derfor en søken etter et «skikkelig» tastatur. Men jeg skriver idag meldinger på en aldersstegen Ericsson med enda mindre tastatur (som i tillegg er alfabetisk) og det fungerer jo ikke så galt.

 7. Jajamensan, du kan veksle mellom norsk og engelsk ordbok ved å holde inne «Fn» (function) og velge språk. Dette kan du gjøre mens du skriver meldinger, ikke ulikt høyreklikk-rutinen man finner i Word for å svitsje mellom språk. E71-utgaven som selges i Norge har vel norsk, engelsk og dansk ordbok.
  Føler det oser «…og ikke nok med det! Ringer du NÅ får du også med…» av innlegget mitt, men men. 🙂

 8. Kan bare fylle inn i hyllingskoret. Jeg har hatt e61 og e61i – og var fornøyd med begge. Så fikk jeg e71 som I TILLEGG hadde kamera, gps og smart ordliste OG den var betydelig mindre! Jeg er ikke en gang misunnelig på de som bruker iPhone.

Det er stengt for kommentarer.