Frykten for de beste

I dag holder jeg foredrag på Johan Throne Holst-konferansen – temaet er «Frykten for de beste», faktisk inspirert av min kronikk i Aftenposten. Presentasjonen (i PDF-format) finner du her.

Interessant at denne tittelen faktisk har inspirert – Idar Kreutzer sa at han først var provosert av min tittel og deretter følte at han ikke kjente seg igjen. Jeg synes dette er utmerket – at han følte grunn til å undersøke og faktisk besvare kritikken. Et av problemene med å holde foredrag og skrive som jeg gjør, er at man ofte ender opp med å preke for koret – de som ikke vil ha utlendinger eller smartinger inn i sitt firma, deltar heller ikke på slike konferanser. Men synliggjøringen kan jo ha en effekt.

Hittil har det vært interessant – Idar Kreutzer, Arne Krokan (sjekk bloggen hans), Øyvind Martinsen, Ingrid Røynesdal (som nå snakker om mentoring innen musikk og idrett, i motsetning til næringsliv og utdanning, der tilbakemeldinger og oppmuntring er kortfattet eller fraværende.) Mentoring handler om komplimenter, kritikk og utfordringer – og mye av alt. Deretter Oana Ecatarina Man, BI-student fra Romania (utmerket foredrag om redsel og hvorfor man ikke skal la seg styre av den. Så er det en diskusjon med gode studenter ledet av Jens Petter Heyerdahl, og så undertegnede.

Oppdatering: TU skrev en liten sak her. Og DN.