FUD og FBI

"FUD" står for "fear, uncertainty and doubt" og er en taktikk som brukes for å skremme folk når man ikke er klarer å overbevise med logiske argumenter. NRKs forbrukerprogram FBI har skapt FUD ved å hevde at Google leser eposten din. Noe som er sant i teknisk forstand, men det gjør faktisk spamfilteret også (hvis det er levert av Symantec, leser altså også Symantec eposten din) og forsåvidt også både nettleseren og operativsystemet. Hvis du, som meg, bruker Thunderbird epostleser og Windows XP som operativsystem, "leses" altså eposten din av både Mozilla og Microsoft. Ajajajaj…

Heldigvis har NRK teknisk kompetente mennesker som også kan skrive skikkelig, og Øyvind Solstad på NRK Beta NRK beta NrKBeTa NRKbeta forklarer i et aldeles utmerket innlegg hva som egentlig foregår, og hvorfor det faktisk er greit – nyttig for alle parter – at Google leser eposten din.

FBI-folkene forholder seg tydeligvis til den gamle journalistdevisen om ikke å la fakta komme i veien for en god story. Journalistisk kompetent, muligens, men ikke i det lange løp. For på nettet blir ting liggende, og da kan folk i lang tid fremover lese om hvor lite FBI vet om hva som skjer på nettet, og hvorfor det skjer.

(Via en Twit fra Morten Josefsen.)