Tester Windows Live Writer

Windows Live Writer er et fikst lite verktøy som gjør blogging lettere, dels ved at du skriver off-line, dels ved at den håndterer mange blogger (på forskjellige verktøy) og jammen ser det ikke ut til at den håndterer norske tegn også:

Test norske tegn: æøå ÆØÅ

Test andre spesialtegn: {[]} $#&%"@

Off-line blogging er bra, brukergrensesnittet er greit, men hvis det bare hadde vært tekst det hadde vært snakk om, hadde det holdt med Evernote (som klarer enkel formattering på en måte hvor links, kursiv og bold blir med over til Movable Type’s grensesnitt). Glimrende verktøy så langt – Paul Kedrosky, super-produktiv blogger, gjør alt via en kombinasjon av Live Writer og Twitter. Kanskje min produktivitet øker også….

2 tanker på “Tester Windows Live Writer

  1. Bruker selv Live Writer. Norske tegn er en selvfølge, det jeg liker best er faktisk det at programmet selv klarer å laste opp og koble bilder korrekt, slik at en bare trenger putte dem inn der i innlegget en ønsker et bilde,så fikser programmet resten. Testet i min tid ut mange forskjellige «writere», og brukte en periode Cumana, men etter at live writer kom har jeg ikke engang brydd meg etter å se etter alternativer lenger. MS har laget et knall program, som til og med er gratis.. Tommelen opp.

  2. Jeg bruker Windows Live Writer selv, ett utrolig kjekt program for å skrive blogginnlegg i ro og fred lokalt før de publiseres på nett. Som du selv påpekte, du kan publisere til alle dine nettsider i ett og samme program!
    Jeg har brukt Windows Live Writer siden november 2007 og er veldig fornøyd. Det eneste som irriterer meg litt er at permalinkene helt dropper æøå når man bruker Windows Live Writer. Hvis en tittel f.eks er «Det går mot 20 Formel 1-løp i året» så vil permalinken med Windows Live Writer bli «det-gr-mot-20-formel-1-lp-i-ret».
    Hvis du bruker editoren til f.eks WordPress blir permalinken «det-gar-mot-20-formel-1-lop-i-aret». Det ser tross alt mye bedre ut enn Windows Live Writer-varianten. Men jeg har løst dette med å legge inn permalink/slug manuelt når jeg bruker titler som inneholder æøå.
    Jeg skriver forøvrig noen ord om Windows Live Writer når jeg tok det i bruk:
    http://blog.kak.net/2007/11/09/windows-live-writer/

Det er stengt for kommentarer.