Dellvete

Nå har jeg brukt 3-4 timer på å forsøke å fikse en Dell Inspiron PC som er mindre enn to år gammel. Den skal slettes og reinstalleres og overtas av et eldre medlem av den utvidede familien, en greie som man ikke skulle tro var så vanskelig, men dengang ei. Dell sender ikke med CDer med basiskonfigurasjon, men har i stedet et produkt (System Restore fra Symantec) som skal gjøre dette fra oppstartskjermen. Det virker ikke. System restore for Windows XP fungerer ikke. Hjelpesidene til Dell finner enten ingen problemer, har feil, eller gir ikke nok informasjon til at man kan finne igjen driver hos fabrikanten (i dette tilfelle mangler jeg en lyddriver.) Det finnes et skjema der man kan be om CDer, men det er på engelsk og klarer ikke europeiske adresser.

Randy Cassingham skrev i sin tid en bloggpost med tittelen "Dell Hell", der han klaget over trøbbel med sin PC etter å ha forsøkt alt mulig. Jeff Jarvis skrev om sine problemer i The Guardian. Men Dell ser ikke ut til å lytte, selv om denslags meldinger går ut over aksjekurs og kundeforhold.

Hvor vanskelig kan det være å lage et system der man a) mater inn service-identen på den PCen som skal fikses (f.eks. fra en annen PC) og b) kan laste ned og brenne de CDene som skal til? Hvorfor i huleste langflate skal ting være så vanskelige bestandig?

PS: Jeg fikk til slutt løst i hvert fall lydproblemet ved litt googling – men Dells supportsider var ikke til noe hjelp i det hele tatt.