Jeg vil ha en egen basestasjon!

Peter Cochrane, tidligere forskningssjef for British Telecom, forklarer hvorfor redsel for "stråling" fra mobiltelefoner, kraftledninger og basestasjoner er tull. Særlig syntes jeg det var morsomt at jo nærmere en basestasjon du er, jo mindre kraftig signal trenger mobiltelefonen å sende ut for å holde forbindelsen. Med andre ord: Om det i det hele tatt er noen effekt, er det slik at det er sunnere jo nærmere basestasjonen man bor.

Se forøvrig Martin Ystenes om samme tema.

2 tanker på “Jeg vil ha en egen basestasjon!

  1. Det er en liten svakhet i teorien din (forutsatt at det er en generell teori om mobiltelefoner og kommersielle basestasjoner):
    Mobilen kan skru ned sin styrke for å snakke med en basestasjon i nærheten, men teleleverandørens basestasjon skal fremdeles snakke med telefoner i ytterkant av dekningsområdet og kan dermed ikke skru ned sin effekt.
    Får du derimot din egen basestasjon kan du selvfølgelig skru ned effekten på denne hvis du er eneste klient, men en teleleverandørs basestasjon må ta høyde for at klientene er over alt i det planlagte dekningsområdet.
    Og apropos egen basestasjon:
    http://www.idg.no/nyheter/article87603.ece

  2. Nå kommer det ikke fram av artikkelen i Computerworld, men du får nok ikke kjøpe din egen femtocelle. Det er det kun mobiloperatørene som får drive med. På den annen side er nok dette et tilbud som vil komme fra mobiloperatører også i Norge.

Det er stengt for kommentarer.