Pensjonister i arbeid

Etter å ha tilbrakt en dag i Animal Kingdom (en del av Disney World) er det nokså påfallende hvor mange av de som jobber der som er godt voksne – i 70-årene, ser det ut til. Årasken er at mange gamle flytter til Florida, finner ut at pensjonen ikke strekker til eller at de kjeder seg, og begynner i temmelig basale jobber, som å stå og passe på at folk kommer seg på toget i Disney World eller å fylle bæreposer på supermarkedet.

Et mer fleksibelt arbeidsmarked gir høy deltakelse. Lønningene, derimot, mistenker jeg er nokså lave. 

2 tanker på “Pensjonister i arbeid

  1. He he – artig med google annonsene dine. Du skriver om «Animal Kingdom», og hva dukker opp – jo Safari i Kenya og Tanzania.
    En ting som jeg mener det er verdt å nevne, er at i USA er det faktisk mulig å sparke folk uten noe videre sermoni. Å ansette en eldre folk i Norge kan være en risikosport som følge av oppsigelsevernet.

  2. I Moores siste film snakker han jo om akkurat dette. Han driver vel mest propaganda, men det kan jo være noe i det han sier. Slik jeg forstår det er det mange som sliter med å betale for medisinsk behandling der borte. Men, dersom de har jobb blir de dekket av arbeidsgivers helseforsikring. Derfor må folk som for lengst burde leve ‘the golden years’ tvunget til å sortere hermetikkbokser på WalMart, og vaske gulv på McDonald. I så fall er det jo ikke fleksibelt arbeidsmarked som er løsningen, men å fjerne gratis sykehus. Altså nok et bevis på hvor ille det er med ‘socialized medicin’.

Det er stengt for kommentarer.