5 tanker på “Høyrehjernet

 1. Hun skiftet faktisk retning for meg. Spooky, men forklaringen er at jeg ikke fikk opp hele bildet da jeg klikket på lenken. Figuren roterte først med klokken, men da jeg skrollet litt nedover på siden for å få med meg hele bildet skiftet den retning. Det som antagelig definerer retningen entydig for venstre hjernehalvdel er skyggen.
  Når jeg klikker opp hele bildet er det litt tilfeldig hvilken vei figuren roterer, men lar jeg blikket hvile på beina og skyggen ser det ofte som den roterer mot klokken. Holder jeg fokus på torsoen får jeg oftere inntrykk av at den roterer med klokken.
  Teorien om hjernehalvdelene er interessant, men mitt enkle, lille eksperiment antyder at en alternativ forklaring kan være (siden det er lørdag kveld): «name your favourite body part».

 2. PS. Om fenomenet skal beskrives som skygge eller speilbilde i gulvet er jeg ikke helt sikker på, men jeg tror begge deler går like greit. Om det er en skygge kommer lyset bakfra, og det blir relativt logisk siden vi ser figuren som en siluett. Uansett, speilbilde bør være en like grei forklaring.
  (Og, en forklaring på at rotasjonen stadig skifter for meg kan være at jeg er ambidexter.)

 3. Det kan være flere årsaker til at familien din ser blå ut…
  Nå vel, om bilen var «teal» så var vel fargen sånn omtrent midt mellom blå og grønn og noen ville vel sagt cyan før de sa noe om blå eller grønn. Uansett, etter det jeg husker så faller de lyse fargene i dette området av paletten gjerne i kategorien blå, og de mørkere i kategorien grønn.
  (For meg er «teal» noe sånt som microsoftfargen og ikke noe jeg ville hatt på mine egne ting.)

 4. For meg skifta ho og retning undervegs, då har vi vel dobbelt opp av alt, Håkon! 😀 Eg har i min krets ein bil som familien kranglar om er grå eller brun…
  Alt godt, Gunda

Det er stengt for kommentarer.