Wikipedia over to millioner artikler – og stadig «blokkert» i Kina

Den engelske delen av Wikipedia er nå på 2.000.571 artikler, og det er det jo all grunn til å notere seg. Selv om det er litt vanskelig fra Kina, for Wikipedia er blokkert. Men man kommer seg jo forbi med vertøy som Anonymouse.org…..

Forøvrig er også blogspot.com, feedburner.com og en hel del andre bloggverktøy blokket. Pbwiki.com er blokket, så jeg får ikke redigert kurswikien for mitt kurs i teknologistrategi. Jeg kom gjennom til bloglines for to dager siden, men ikke i går og i dag.

Egentlig er det ganske patetisk med denslags, omtrent som amerikanske TV-stasjoner som "piper" ut banneord i voldsfilmer. På kort sikt spiller det liten rolle, siden alle kinesere med PC under 30 vet utmerket vel hvordan de skal komme seg rundt denslags. På lengre sikt berøver det landets innbyggere tilgang til gode kunnskapskilder.

Utrolig tåpelig, vi får se hva slags kommentarer mine studenter har til saken i morgen.

Oppdatering 11/9: Aftenposten mener seg blokkert av kinesiske myndigheter, men jeg har ikke hatt noen problemer med å lese Aftenposten verken i Beijing eller Shanghai. Derimot inneholder Aftenpostens sider massevis av annonser og reklame, som har en tendens til å henge Firefox. Kanskje det er det som er problemet.

Oppdatering II: Har forøvrig innstallert Tor, som gir meg adgang til alt mulig uten noen problemer, bortsett fra at nedlastningshastigheten går noe ned.

Oppdatering III: En sideeffekt av å innstallere Tor er at Pandora nå fungerer igjen. Supert! Død over geografien!