2 tanker på “Ta en Jensen

 1. Heisann!
  Du har sikkert mye rett i det du skriver, men vi har et problem blandt undersåttene til alle sjefene. Lønnsveksten deres (min og kanskje din 🙂 ), står ikke i forhold til prisveksten på bolig (og en del sjefers lønnsvekst). Ungdom som ønsker å stifte bo har samlet kanskje omkring 400.000 – 500.000 kroner i året, og en leilighet på ca. 50 m2 koster omkring 2 til 2,5 mill kroner.
  Kanskje hylekoret etter disse sjefene hadde vært noe mindre om lønnsveksten til vanlige folk hadde vært noe bedre (eller boligprisene lavere?)

 2. Boligprisene er en funksjon av rente og skatteregler – så det er en ønsket utvikling. Vi er jo så opptatt av at alle skal eie sin bolig her til lands.
  Et større problem er faktisk levekostnader generelt – selv om man korrigerer for helse og utdanning, er disponibel inntekt større i mange andre land. I Norge bruker vi pengene på å opprettholde gamle strukturer (og spredd bosetning) i stedet.
  Forøvrig koster en leilighet på 50 kvm kr 2,5m hvis den ligger i et attraktivt strøk i Oslo. Flytt til Groruddalen, Lørenskog, Holmlia eller Asker.
  Forøvrig henviser jeg til Bruce Bawer (http://www.brucebawer.com/rich.htm) som sier dette så meget bedre enn jeg.

Det er stengt for kommentarer.