Kjekk sak i plast

Cool Tools: Sock ProFra Kevin Kellys uunnværlige verktøy-blogg Cool Tools kommer meldingen om Sock Pro, som er løsningen på sokkesorteringsproblematikken, en kilde til frustrasjon for enhver mann som lever sammen med 3-4 kvinner med sokker i alle varianter (og nåde den som legger noe feil.)

Jeg har lenge ønsket å implementere LifeHackers sokkeløsning, nemlig å 1) kaste alle sokker, 2) kjøpe masse like sokker, 3) bruke sokker uten å måtte "parre" dem (og passe på at man bruker dem i tilfeldig rekkefølge slik at de slites likt), 4) begynn om igjen på punkt 1 når sokkene begynner å bli utslitt.

Økonomi og familiens insistens på at alle sokker ikke kan være svarte setter imidlertid en stopp for dette prosjektet, men takket være Sock Pro ser jeg altså en ende på sorteringstyranniet…

4 tanker på “Kjekk sak i plast

 1. I 1996 oppholdt jeg meg på et hotell i Ålesund i 45 dager på rad, i forbindelse med et IT-prosjekt for det som den gangen het Kreditkassen.
  Da fristet det ikke å vaske sokker, underbukser og T-skjorter, så jeg stakk innom nærmeste klesbutikk og kjøpte 45 par sokker, 45 T-skjorter og 45 boxer-shorts.
  Det beste var at jeg da standardiserte på svarte sokker av samme type, så jeg slapp å bry meg med at noen ble borte. De passet uansett sammen.

 2. Enig med Anders i at løsningen her er standardisering. Men jeg har et annet problem: bør sokkene vaskes på rett eller vrang side. Det er virkelig en nøtt! På mine sokker er det dessuten ofte vanskelig å se forskjell på sidene. Skal si det skaper mye ekstra plunder.

 3. En del av året kan det være en alternativ løsning å bruke sandaler (dvs ingen sokker). På lange jobbreiser går det som regel greit å bruke hotellets vaskeri og føre den fornøyelsen opp på reiseregningen.
  SockPro ser ut som noe jeg bør skaffe meg, men de krever at man husker på å riste ut grus og sand før sokkene parres.

 4. Standardisering er jo det eneste som duger, det har jeg kjørt i flere år allerede. Hvor ofte trenger man noe annet enn svarte, nøytrale sokker ? Det aller verste er sokker som er _nesten_ like.
  – Eller som han sa han som hadde på seg ulike sokker og ble konfrontert med det: «Nei, det skal være sånn, jeg har et akkurat likt par hjemme».

Det er stengt for kommentarer.