Hvilken Tablet?

Jeg er i markedet for en ny bærbar PC – min trofaste Toshiba T3550 begynner å bli sliten. Jeg har vurdert å kjøpe en MacBook Pro, men den har ikke Tablet-funksjon. Det finnes riktignok noen firma i Statene som bygger om Mac’er med touch-skjerm, men så religiøs er jeg ikke.

Dermed står jeg igjen ved valgets kval: Skal jeg velge en Lenovo X60 (bra men dyr), en LG (svak men elegant og liten), en Toshiba (har hatt en forkjærlighet for Toshibaer, formfaktoren er omtrent som den jeg har, men de har ikke helt hengt med i den tekniske utviklingen, i hvert fall ikke i forhold til prisen.)

Akkurat nå heller jeg mest til Lenovo’en, mest fordi den har masse bra ekstrautstyr, bra batteritid, er blitt "Editor’s choice" i endel tester. Dessuten er Lenovo standard på BI, så da får man support. Men allikevel – noen som har synspunkter? 

8 tanker på “Hvilken Tablet?

 1. Du skal kjøpe Lenovo eller Thoshiba ut ifra hvem av dem som har trackpoint. Denne unike lille knoppen midt i tastaturet som reduserer arm-bevegelser til et minimum vs ekstern mus eller pad, når du orienterer, scroller og jobber i et GUI.
  Jeg antar at trackpoint øker presisjon på skjermpeker med 30-40%, og reduserer belastning på arm/håndmuskler med det samme.
  Alle de andre spesifikasjonene kan lett sattes opp mot hverandre, og ses opp mot prisen du skal betale. Lykke til!

 2. IBM var før salget til Lenovo absolutt best på laptoper. De hadde gode spesifikasjoner, veldig god innpakkning og god kundestøtte, dog dyrere enn konkurrentene. Lenovo har selvfølgelig tatt vare på dette i modellene de kjøpte, men jeg har hørt rykter om at de egenutviklede modellene ikke er like gode. X-serien tror jeg fremdeles er av IBM-design, så den bør være bra.
  LG-maskinen tror jeg ikke at jeg ville kjøpt, i alle fall ikke om jeg hadde reist like mye som du ser ut til å gjøre. Mistenker den for å ikke være like holdbar som f.eks. Lenovo.
  Ellers kan du jo vurdere HP. Jeg er veldig fornøyd med min nc4200-maskin. Du får siste variant i tablet-versjon som tc4400. (Veil. i Norge: fra drøyt 17k+mva)

 3. Leif: Godt poeng med trackpoint, jeg hadde en haug Thinkpad’er på 90-tallet og likte godt den detaljen. Merkelig at så få laptop’er har den nå.
  Simen: Takker for kommentar – som også trekker i retning av Lenovo’en, synes jeg. Har hatt etpar desktop HP PCer, forsåvidt utmerket, men jeg har ikke helt klart å gjøre meg opp noen mening om laptopene deres.

 4. Kjøp en MacBook Pro. Har vært Windowsbruker de siste ti årene. Gikk på en Mac-smell i romjulen. Må rett og slett si at jeg føler meg dum som ikke byttet for lenge siden.
  Den fungerer rett og slett bare bedre på alle måter. Sinnsykt mye mer stabil. Mye enklere. Video og presentasjoner spiller ALLTID som de skal.
  Yepp. Hardcore Windowsmann som nå har blitt en irriterende Macevangelist… There’s no way back. 😉

 5. Hva med HP sin billig-tablet? Det er mye som skal skje på bærbar-fronten i tiden framover (ny Intel-arkitektur, flash-disker, bedre skjermer ++).
  Ellers kan jeg jo som mac-bruker ikke gjøre annet enn å anbefale systemet. Tre år i drift uten en eneste reinstallasjon eller systemkræsj med datatap. Men ettersom kriteriet ditt er tablet, så faller jo det eplet ut av korgen… Har du tenkt over hvorfor du vil ha en Tablet? Konkrete bruksområder, eller nice-to-have?
  Men skulle jeg valgt av forslagene dine – Helt klart Lenovo. Maken til kvalitet og holdbarhet er det ikke mange som kan matche.

 6. Får vel slenge meg på den. Min siste laptop før MacBook Pro var en IBM Thinkpad X31. Hardwaremessig en fantastisk maskin. Den var med meg i årevis. Jeg bruker laptoper som ekte laptoper. Reiser mye og kaster dem rundt. IBM’en tikket og gikk. Og disse maskinene heter jo nå så vidt jeg forstår Lenovo. Litt dyrere ja, men som de sier i Danmark: «Lenge etter at gleden over en lav pris er glemt har du ergrelsen over en dårlig kvalitet.»
  …det er derfor du skal kjøpe en MacBook Pro. 🙂

 7. Hadde jeg hatt et litt skikkelig budsjett hadde jeg kjøpt begge deler – en liten tablet og en stor Macbook.
  Joakim: Jeg bruker tablet når jeg underviser – skriver på Powerpoint-slides på skjermen, og hopper over til Windows Journal (en blank tegneskjerm) i stedet for å bruke en tavle. Fungerer svært bra når man skal «tegne og fortelle» – de fleste flipovers eller tavler synes dårlig når det er mer en 320 pesoner i rommet. Så¨for meg er Tablet en need to have – i hvert fall for undervisning/foredrag.

 8. Et poeng som andre ikke har nevnt her er fordelen med driveroppgraderinger hos Lenovo. Et eget program som til enhver tid sørger for at alle drivere til nettverkskort, bios, skjermkort etc etc er oppdatert til nyeste versjon.

Det er stengt for kommentarer.