Knut Olav som prisvinner

Knut Olav ÅmåsKnut Olav Åmås har fått den store journalistprisen, og betegner det selv som "overaskende." Jeg er ikke det minste overrasket. Knut Olav våger å trekke inn nye mennesker i debatten – det er jeg selv et eksempel på, han inviterte meg til å skrive – og våger å slippe til upopulære meninger og selv ha dem.

Han får prisen fordi han har fornyet debattsidene i Aftenposten, primært ved å rekruttere nye skribenter fra miljø som vanligvis ikke skriver der. Men jeg synes jo det bør komme frem at han står for en betydelig andel av debatten selv, både hva gjelder kvalitet og kvantitet.

En liten digresjon: Jeg liker The Economist svært godt – ikke bare fordi magasinet gjør grundige reportasjer og alltid er oppdatert, men fordi det har en egen mening og ikke er redd for å ha den. Så kan man være enig eller uenig. Knut Olav har noe av det samme: Glimrende formuleringer, en evne til å fremstille komplekse problemstillinger klart og tydelig, motet til å trekke inn nye krefter og sanere litt i kommetariatet, en egen og tydelig stemme, og teft for aktuelle tema.

Dette var svært velfortjent. Redaksjonen i Tversover gratulerer på det varmeste!

1 tanke på “Knut Olav som prisvinner

  1. Ja, det er ingen tvil om at dette er fortent. Knut Olav Åmås har revitalisert debattsidene og gjort Aftenposten til ein viktig opinionsdannar.
    I tillegg skriv han glitrande, også på nynorsk (dessverre ikkje så ofte i Aftenposten). Han har mellom anna skrive biografien «Mitt liv var draum» om diktaren Olav H. Hauge. Fantastisk bra, les den!

Det er stengt for kommentarer.