Nettverksrikdom

Cover The Wealth of NetworksJeg har for noen uker siden, med stor glede, lest Yochai Benklers eminente The Wealth of Networks (som er tilgjengelig i fulltekst på nett, og med egen wiki), men hatt litt for mye å gjøre for å skrive den skikkelige anmeldelsen boken fortjener. Benkler tar alle de emnene man leser om og snakker om til daglig, som Web 2.0, opphavsrett, telekomregulering og kunnskapsproduksjon, og setter det sammen til en koherent analyse hvor man nikker gjenkjennende og finner noe siterbart på hver side. Minner på mange måter om Eric Hobsbawms historieskriving (uten politisk sammenligning forøvrig). Dette er boken å gi til akademikere som lurer på hva kunnskapssamfunnet egentlig handler om, og som ikke vil ha Lawrence Lessigs juridiske vinkling eller Shapiro og Varians økonomifokus. Glimrende.

Nok om det – dette innlegget var egentlig ment som en henvisning til Vox Publicas lille intervju med Benkler – gakk hen og les det

1 tanke på “Nettverksrikdom

  1. Hmm, har du verkeleg lese den? I såfall litt merkeleg oppsummering Eg les den akkurat no, og eg ser den meir som ein parallell til Manuel Castells «The Rise of the Networked Society», berre at Benkler legg eit økonomisk perspektiv til grunn for nettverksanalysen der Castells legg eit sosiologisk perspektiv til grunn.
    Benkler er elles professor i jus, så at boka ikkje har eit juridisk perspektiv er eg heller ikkje einig i. Benkler er i det heile heilt på linje med Lessig – boka minner i det heile så langt veldig om det Lessig har skive i «Code is Law» og «The Future of Ideas».

Det er stengt for kommentarer.