Hverdagsmatematikk

Eirik og jeg har begynt å sysle med et lite artikkelprosjekt, hvor vi skal se på hverdagsmatematikk, det vil si vise hvordan man med enkle matematiske beregninger og litt grunnleggende kunnskaper (som f.eks. at det finnes ca. 1,5m husholdninger i Norge og at det blir født sånn omtrent 60.000 barn i året) kan gjøre seg betraktninger om avisers sannhetsgehalt, redaktørers prinsippfasthet og forskeres troverdighet.

I den sammenheng er vi på jakt etter gode eksempler på tallmessig sprøyt og bastante konklusjoner vi kan regne litt på, for å se om de er sanne eller hva Martin Ystenes ville plassert i sin sprøytvarsler. (Og ja, Jan Arild Snoens artikkel er selvfølgelig en inspirasjon.) Det vi er ute etter, er påstander som virker sensasjonelle, men som man kan gå etter i sømmene uten å være fagperson – bare en som kan litt matematikk og har enkle almenkunnskaper.

Dette blir forøvrig parallelblogget av Eirik, så det er ikke nødvendig å skrive begge steder!

4 tanker på “Hverdagsmatematikk

  1. Takker – rett og slett glimrende! Jeg har klippet den ut, og håper for e24s skyld at noen som har hørt om opsjoner tar en titt på denne meldingen snarest……

Det er stengt for kommentarer.