Amazons elektroniske papirbøker

Av og til kommer det ting som er fundamentalt gode ideer – og Amazons oppgraderingsprogram er virkelig en av disse. Tanken er at for en liten tilleggsavgift får du en elektronisk versjon av papirboken din – ikke som en fil til å laste ned, men liggende på Amazons server. Fordelene er mange:

  • Start reading the book online while you wait for your physical copy to arrive
  • Add highlights, bookmarks, notes, or tags to any page or section of text
  • Print pages, and even copy and paste text from the book
  • Read your book from any Internet-connected computer, meaning your book is always with you

Dette er noe jeg gjerne skulle hatt for lenge siden – både gjennom studietiden og etterpå. Bare fordelen med å kunne lese boken øyeblikkelig, særlig for ting som jeg trenger til forskningsprosjekter (hvor man gjerne vil ha svar med en gang.) Og å kunne klippe ut og kommentere avsnitt i stedet for å skrive dem av. Rett og slett en glimrende ide. Søk i boken via Google Booksearch, kjøp den på Amazon, lag ditt eget bibliotek med elektroniske notater i margen. For ikke å snakke om å bruke dette til undervisning – tenk om jeg kunne legge ut læreboken til mitt kurs i IT-ledelse med elektroniske kommentarer og lenker til oppfølgingsartikler, samt studiespørsmål…..

Og i tillegg får man jo en papirbok, som fungerer utmerket som sengelektyre eller til å sette i bokhyllen for å demonstrere hvor lærd man er.

Foreløpig er det ikke så mange bøker man tilbyr denne muligheten for. Jeg kunne godt tenke meg å kjøpe elektroniske tilleggsversjoner for mange av de jeg har. Men det endrer seg vel etterhvert som forlagene ser lyset. Så gjenstår det bare å se hvor lang tid det tar før denne muligheten kommer uten papirbok….

(Via John Battelle)