Gratulerer, Eirik!

Hvorfor dør vi (Eirik Newth)Eirik har gått bort og vunnet Nordisk Barnebokpris 2006 for boken "Hvorfor dør vi?", som jeg gjerne kan anbefale til alle som ønsker å gi barn – og sikkert også seg selv – en forståelse for hva døden er og hvilke forestillinger mennesker har om den.

Boken er interessant ikke minst som prosjekt – Eirik har klart å balansere mellom det vitenskaplige og det livssynspregede, uten å dette ned de mange hullene som dette temaet kan by på. Hovedinnstillingen er allikevel at døden er et naturfenomen og at den er naturlig – og diskuterer så ulike sider, ikke minst hvordan den føles å du, på en måte som er egnet til å skape kunnskap uten redsel, men også uten forskjønning.

Anbefales – og gratulerer!

2 tanker på “Gratulerer, Eirik!

  1. Unger trenger ikkje KRL-undervisnig på sengekanten, dei trenger å høre om Jesus, og finne trygghet i at det er ein fin plass ein kjem etter at ein døyr. Å lære om forskjellige religioner kan dei gjere på skulen. Unger har ei veldig konkret og subjektivt oppfatting av tilværelsen, og då treng dei å høyre gode, enkle sanningar.

Det er stengt for kommentarer.