Monstermaskinen virker

Etter å ha levd med bærbare maskiner de siste 10 årene har jeg nå fått meg en skikkelig fastboks til hjemmekontoret – en FujitsuSiemens Celsius M340, med en Pentium 4 prosessor, stor disk og 1Gb internminne. Endel periferiutstyr er nå tilkoblet, et gammeldags Logitech tastatur med kabel, og selvfølgelig min Dell 2005FPW 20″ widescreen flatskjerm. Samt med et 54Mb trådløst nettverk (som riktignok ikke oppnår mer enn 24Mb/s akkurat nå, men jeg klager ikke).
Dette er en skikkelig boks. Akkurat nå har jeg SPSS oppe (en statistikkpakke), Word, Excel, Endnote, Google Earth, Lotus Notes, 2 store Powerpointfiler, Thunderbird og i bakgrunnen spiller Beethovens 9. symfoni, som jeg lastet ned da BBC la ut alle Beethovens symfonier for nedlasting i sommer.
Alt dette kjører ivei uten noen problemer, med instant respons og imponerende hastighet. Man arbeider helt annerledes når man har en virkelig rask maskin – hopper mellom applikasjoner, bruker tastaturet i stedet for musen for å navigere, og bruker den store skjermen til å flytte ting frem og tilbake mellom vinduer.
Det eneste problemet med å ha en stasjonær maskin og en bærbar er synkroniseringen av informasjon. Kalenderen er i Notes, som trass i sin alder fremdeles har den beste synkroniseringsformen (gjenstår abre å få den synk’et til mobiltelefonen). Mail er i Thunderbird, og synkronisering har man ved å send blindkopier til seg selv, som så lastes ned når man henter mail fra hver maskin og legges i en «Sent» folder. Alminnelige filer kan synkes over nettverket med f.eks. SecondCopy. Men det er allikevel langtfra noe ideelt system – noen som har noen gode forslag til hvordan man løser synkronisering av ca. 5Gb materiale som man egentlig ønsker å ha to steder på engang (og ikke kan forvente konstant nettaksess?)
En løsning er selvfølgelig Gmail og andre server-baserte ting, men jeg er ikke helt klar for det ennå. Og i mellomtiden får man bare være disiplinert.
Men okkesom er dette nokså tilfredstillende for min indre nerd, sånn en nokså tidlig lørdag morgen…..

5 tanker på “Monstermaskinen virker

  1. Synking blir ofte en del fikling og improvisering, og nettlagring har flere svake sider.
    Jeg har lenge brukt løse disker, først firewire og nå USB2, slik at jeg lett kan ta med meg alle data og like lett kan legge diskene i en liten safe. Siste diskanskaffelse er en Amitech reisedisk. Kjekk sak, selv om den ikke er så rask som diskene jeg har brukt til nå.
    http://www.digme.net/blogg/2005/07/antipoder.html

  2. Det hender den spretter opp i 36Mbps eller til og med 48 i korte perioder, så jeg regner med at det er avstanden og muligens den trådløse telefonen som er problemet. Ikke noe problem jeg tenker mye over, for å si det slik.

  3. Hvilken basestasjon er det snakk om? Mulig du kan løse dette ved å endre kanalen, dersom din(e) nabo(er) har WLAN kan dette også skape konflikter.

  4. Det er en Linksys – men som sagt, hastigheten er jo egentlig ikke problemet. Det spiller ingen rolle når ADSL-hastigheten allikevel ikke overstiger 1Mbps.

Det er stengt for kommentarer.