PFITs høstprogram klart

Høstprogrammet er klart, foreløpig med tre møter:
Torsdag 1 september kl. 1700: BIs nye kunnskapspalass – og noen av tankene bak, som blir en presentasjon og omvisning på BIs nye hovedbygg med fokus på biblioteket og de tekniske løsningene, ved IT-direktør Knut Jørgensrud og biblioteksdirektør Bente Andreassen.
Onsdag 28 september kl. 1900: Kunnskapsinnvandring
En diskusjon med direktør Trygve Nordby, UDI, teknologidirektør Dalip Dewan, Visma, og professor Kjetil Storesletten, UiO. Dette er et tema som har opptatt i alle fall meg lenge, og nå ser det ut til at et kommer opp som en debatt i aviser og andre steder. Dette håper jeg blir et skikkelig velbesøkt møte, for temaet er meget viktig! Spørsmål som vil bli reist er om det virkelig er slik at vi i Norge holder de attraktive innvandrerne ute, hva er konsekvensene av dette (særlig for næringslivet og forskningen), og hvilke endringer bør gjøres?
Mandag 10 oktober kl. 1700: Forfatternes kår i en digital verden
En diskusjon med Eirik Newth og undertegnede, basert på foredrag vi kommer til å holde for Norsk Faglitterær Forfatterforening den 8. oktober på et seminar i Danmark. Med Eiriks engasjement i den debatten får nok jeg spille litt annenfiolin. Temaet har absolutt aktualitet i forlengelse av levenet over den nye Åndsverksloven i våres.
Vel møtt – hvem som helst kan bli medlem i PFIT og dermed også Polyteknisk Forening, ved å kontakte sekretariatet over epost (av en eller annen grunn går det rykter om at man må anbefales eller lignende – dette forsvant for 15 år siden….