Eposter og elæring og falskhet

Fikk denne eposten i innkurven i morges:

xtramile

La meg se: En epost fra «Nasjonal Sikkerhetsmåned» (som jeg ikke har hørt om) som ber meg klikke på en lenke (som går til en annen adresse på domenet «xtramile.no») som jeg ikke vet hva inneholder – for å lære meg at jeg ikke skal klikke på eposter jeg ikke vet hvor kommer fra?

Noen bør ta seg en tenker her – hvis det hele da ikke er hensikten. I så tilfelle: Smart. Omtrent som den gamle historien om at Unix og C egentlig var en spøk som ble trodd…

3 tanker på “Eposter og elæring og falskhet

  1. Fingeren i jorda – jeg tror du kjenner til Nasjonal Sikkerhetsmåned som nasjonalt løft for informasjonssikkerheten. Det er omtalt i stort sett all IT-fagpresse samt i endel vanlig dagspresse. Det er også informert via artikkel på intranett og fredagens infomail. Det er ellers tredje år på rad vår felles arbeidsgiver er med på denne kampanjen. Lurer på om det også er noe info på infoskjermene på huset, men der er jeg ikke helt sikker.

    Men ja, jeg er enig i at det er litt uheldig med «ikke klikk på ukjente lenker i e-post – klikk her for å lære mer». Men som sagt er det informert i forkant via vår felles arbeidsgivers offisielle kanaler.

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s