Blockchain forklart som grafikk

Blockchain_explainedReuters har laget en svært god (og, for all del, svært forenklet) grafisk fremstilling av hvordan Blockchain fungerer. Så kan man jo tenke seg vanskelighetene som fremkommer av løsningen (stort ressursforbruk for proof-of-work, utvalgsmekanisme for proof-of-stake) og det litt paradoksale i at de fleste bruksområdene så langt (bortsett fra kryptovaluta) har vært mellom parter som i utgangspunktet kjenner hverandre og derfor egentlig ikke burde trenge Blockchain….

(Denne fant jeg forøvrig på Flowingdata.com, som er en aldeles utmerket blogg for visualisering av data. Anbefales!

1 tanke på “Blockchain forklart som grafikk

  1. Nyttig – og verdt å huske at Blockchain er ‘proof of concept’, Distributed Ledger Technology er teknologien, og blokkene i blockchain har forvitret underveis. Blockchain kan kritiseres for mangt, inklusive ressursforbruk og treghet (minutter per transaksjon), men mekanismene den erstatter bruker dager og uker. Nye DLT-vatianter har transaksjonshastigheter på nivå med ‘tradisjonelle’ databasesystemer. DLT er ikke først og fremst database- eller lagringsteknologi, men digital tillit. You ain’t seen nothin’ yet …

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s