Jeremy Lin ordner opp

Årets basketsensasjon – en total overraskelse –  her borte i Unaiten er Jeremy Lin, 4. guard på New York Knicks. Han har riktignok spilt i NBA i et år, men har så og si ikke sluppet til på banen. Han var stor stjerne i forfjor på Harvard’s lag, men ingen har noen tro på at noen fra eliteuniversitetene kan spille ball. Han ble plukket opp som benkevarmer på to NBA-lag som ikke brukte ham – og så gikk han som reserve til Knicks, som har gjort det dårlig og desperat trengte en seier. Da han endelig slapp til, gikk det som denne videoen viser:

Siden har han gjentatt bedriften to ganger – 28 poeng mot Utah Jazz to dager etter og 23 poeng og 10 assists mot Washington Wizards to dager etter det igjen. Nå trenger han ikke lenger sove i sovepose hos broren sin.

Det skal sies at dette er delvis en historie om diskriminering – Lin er en av svært få amerikanskfødte aseater som har vært i NBA. Talentspeiderne har rett og slett ikke sett i hans retning. I tillegg – Lin ser liten og slank ut på banen, men han er 1.93 og flytter seg som om han er 1.60.

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s