2 tanker på “Anti-alternativmedisinsfilosofi

  1. Alternativmedisinere løser gjerne dette på en elegant måte: Med post-dittogdattistisk vitenskapsrelativisme, som koker ned til at ingenting egentlig kan undersøkes. Man kan ikke si om noe er rett eller galt, virker eller ikke virker. Det er neppe tilfeldig at man i diskusjoner med alternativmedisintilhengere ofte blir møtt med vitenskapsrelativistiske argumenter, om Big Pharma og dobbelblindtestenes hegemoni. De alternative ser da gjerne bort fra at den samme relativismen gjør at man ikke kan si noe til støtte for at remediene deres virker.
    Ja, det er selvsagt en forskjell på naturvitenskapens klare krav til empiri, og samfunnsvitenskapene som mer må orientere seg etter forskjellige perspektiver på forskningsemnene. Jeg har vært i begge leire på universitetet. Men, det er en vesentlig forskjell på de samfunnsvitenskapene som forsøker å teste sine hypoteser etter beste evne, utsette dem for et kritisk blikk – og de som definerer vekk selve behovet for å undersøke eller teste en hypotese.

Kommenter

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s