En dvaskeekte anbefaling

Bloggen Hjernedvask anbefales på det varmeste – saklig og morsom fremstilling av rasjonelle argumenter mot alternativ fantasi, som oftest i grafisk form.

Her er den beste fremstillingen av alternativ diskusjonsteknikk jeg har sett så langt, i innlegget “Så riktig at det ikke engang er feil”:

image

I går var jeg på apoteket, og der, rett bak informasjonsskranken, sto en hel reol med overpriset vann under betegnelsen “Homøopati”. Akk ja, verden vil bedras…

2 tanker på “En dvaskeekte anbefaling

 1. Jeg kom over en økonomisk modell som viste at det for bedrifter var økonomisk rasjonelt å lyve om produkter jo mere like varene var. Bloggen Economic Logic dro en artig parallell med amerikansk politikk:
  «Now think about politicians. There are only two parties who offer goods that are after all little different from each other. Voters are easily fooled. The model above implies that politicians will lie extensively and deliver very few goods. Draw your conclusions.»
  http://economiclogic.blogspot.com/2011/04/why-american-politicians-lie.html
  Når det gjelder norske forhold så skulle man tro at Arbeiderpartiet og Høyre passer bra inn i denne modellen 🙂

 2. Du aner ikke hvor mye vi skulle ønske vi kunne slippe dette overprisede vannet. Men per i dag er norske apotek nesten eneste kanal for homøpatiske preparater. ENESTE kanal for de som er «reseptpliktige», og vi har dermed ingen valg.
  Stikk i strid med all vår kunnskap og i mot alle -hverfall mine etiske prinsipper innenfor medisin…
  Som min amerikanske samboer sier «but you do tell them that it’s bullshit right?»
  Noe jeg desverre må si nei til, folk må få kjøpe det de vil uten at jeg skal belære. Blir jeg spurt om farmakologisk virkning og effekt svarer jeg dog ærlig at den ikke er dokumentert, og at «medisinen» er så mye fortynnet at ikke engang ett molekyl av utgangspunktssubstansen eksisterer.
  mennesket lar seg bedras, gang på gang.

Det er stengt for kommentarer.