Flytoget ikke verdens raskeste

Denne reklamefilmen påstår nok en gang at Flytoget er "verdens raskeste flytog":

Dette stemmer selvfølgelig ikke. Verdens raskeste flytog går mellom Shanghai sentrum og Pu Dong flyplass utenfor Shanghai, og holder en makshastighet på 430 km i timen. Jeg har tatt dette toget selv og opplevelsen får Flytoget til å føles som en tur med trikken, ikke minst fordi Flytoget går i tunnel store deler av veien. Verden flyr forbi i en fart man ikke tror er mulig. Her er en video fra Youtube:

Forøvrig jobbes det i Japan med tog i mer enn 550 km i timen.

Riktignok påpekes det i enkelte artikler at Flytoget er det raskeste tog mellom en by og en flyplass som går på konvensjonelle skinner.

Det blir omtrent som da VG for noen år siden reklamerte med at de var "Verdens største avis (på norsk)." Bare uten humoren.

2 tanker på “Flytoget ikke verdens raskeste

  1. Ikke bare har Kina verdens raskeste flytog, men også verdens raskeste tog (som går på vanlige skinner), fra Wuhan til Guangzhou, 1090km, på 3 timer og litt… Håper å ta denne om et par dager (den åpnet i går for vanlig trafikk). I 2012 kommer det til å bli mulig å dra fra Beijing til Hong Kong på åtte timer (2000 km) – tilsvarer Kristiansand til Tromsø.
    Og toget har kapasitet til å frakte 220,000 mennesker per dag! (De kommer ikke til å ha så mange avganger til vanlig, bare ca 80,000, men til ferieavvikling kan det komme godt med).

Det er stengt for kommentarer.